‘LIOF-inspanningen resulteren in komst 9 buitenlandse bedrijven’

0

Ruim 200 ondernemers werden in 2017 door LIOF geholpen met kennis, netwerk of kapitaal. Negen buitenlandse bedrijven vestigden zich in Limburg. 111 innovatieprojecten werden naar een hoger plan getild met een totale investering van 20,5 miljoen euro. 15 nieuwe bedrijven / bedrijfsonderdelen maakten een vliegende start dankzij een investering van 8,1 miljoen euro. En via risicodragend kapitaal investeerde LIOF nog eens 6,7 miljoen euro in 19 bedrijven. Aldus het jaarverslag van de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij.

In 2017 vestigden negen buitenlandse bedrijven zich in Limburg. Dit leverde 395 (nieuwe) arbeidsplaatsen in Limburg op en 89 miljoen euro aan investeringen. Een mooi voorbeeld hiervan is Essity uit Gennep. Deze producent van persoonlijke hygiëne- en verzorgingsartikelen besloot zijn vestiging in Limburg te verankeren. Samen met LIOF zorgden de Provincie Limburg en de Gemeente Gennep er voor dat hierdoor 250 arbeidsplaatsen voor onze provincie behouden blijven, zo wordt gemeld in een persbericht.

6,7 miljoen euro risicodragend kapitaal
LIOF investeerde 5,7 miljoen euro aan risicodragend kapitaal in elf veelbelovende ondernemingen. Daarnaast werden acht bestaande participaties uitgebreid met een totaalbedrag van 1,0 miljoen euro. Zo kon Mito Medical Products uit Venlo bijvoorbeeld dankzij een gezamenlijke financiële impuls van Chemelot Ventures, Gesellschaft für Markt und Kapital, Kickstart Venlo en LIOF aan de slag met de doorontwikkeling en marktintroductie van Delseni. Dit is een nieuwe en pijnloze screeningsmethode voor borstkanker.

Naast de ondersteuning van de Limburgse ondernemer zette LIOF ook in 2017 vol in op de versterking van de sectoren industrie en logistiek. Dit via de provinciebrede sectorversterkende programma’s LimburgLogistiek en LimburgMakers. Naar aanleiding van het grote succes van deze twee programma’s is begin 2018 het programma LimburgAgrofood van start gegaan, gericht op de sectorversterking en community building in de agrofoodsector.
Een initiatief dat mede van de grond kwam dankzij één van deze programma’s is het Field Lab Robotics in Roermond. Samen met 4 MKB ondernemingen en Fontys Hogeschool is LIOF de drijvende kracht achter deze laagdrempelige proeftuin, die als doel heeft ondernemingen te informeren over de (on)mogelijkheden van robotisering in hun processen.

Verbinder in het Limburgse MKB ecosysteem
In 2018 gaat LIOF verder op de ingezette koers, aldus een persbericht van de ontwikkelingsmaatschappij. LIOF is het centrale aanspreekpunt voor de steeds complexer wordende uitdagingen én de kansen waar het MKB in Limburg voor staat; groei, innovatie en continuïteit. LIOF verbindt de ondernemers onderling en zoekt verbinding met de Brightlands campussen, financiers, intermediairs en brancheorganisaties. Dit alles met als doel het Limburgse MKB-ecosysteem te versterken, zo stelt LIOF.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics