Rotterdam The Hague Airport launching customer voor Vanderlande, ondertekenen intentieverklaring voor FLEET

0

Vanderlande heeft op de Passenger Terminal EXPO 2018 in het Zweedse Stockholm een historische overeenkomst getekend met Rotterdam The Hague Airport (RTHA). De luchthaven gaat als eerste in de praktijk werken met een bagageafhandelingssysteem op basis van FLEET, de toekomstbestendige bagagelogistiekoplossing van Vanderlande. De overeenkomst bevestigt dat beide organisaties vol inzetten op innovatieve oplossingen.

Vanderlande en Rotterdam The Hague Airport  hebben afgesproken een gezamenlijk innovatieproject te starten dat als doel heeft het bagageafhandelingsproces in Rotterdam op het vlak van flexibiliteit, efficiëntie, kwaliteit en ergonomie te verbeteren. Dit doel zal worden bereikt door de inzet van FLEET, het eerste bagageafhandelingssysteem (BHS) ter wereld dat is gebaseerd op autonome-voertuigentechnologie en zal worden geleverd op basis van het nieuwe ‘as a service’-bedrijfsmodel van Vanderlande.

FLEET, een systeem dat naar verwachting in september 2018 voor het eerst in gebruik zal worden genomen, is een flexibele en duurzame oplossing die gebruikmaakt van autonome-voertuigentechnologie. Dankzij die technologie zijn geen vaste sorteersystemen meer nodig. Bovendien ligt het energieverbruik 50% lager dan van traditionele bagageafhandelingssystemen. Elk voertuig vervoert één stuk bagage en bepaalt zelf de optimale route door de luchthaven heen. FLEET is ontworpen om naadloos met een luchthaven en de activiteiten daarvan mee te groeien. Verder past het systeem zich aan veranderende beveiligings- en screeningsvoorschriften aan.

RTHA kan dankzij de overeenkomst het bagagesorteersysteem van de luchthaven uitbreiden en verbeteren, meer vluchten en passagiers verwerken, de ergonomische werkomstandigheden van het grondpersoneel verbeteren en het BHS toekomstbestendig maken. Het voordeel voor Vanderlande is dat het bedrijf ervaring kan opdoen met FLEET in een live luchthavenomgeving en de totale technische oplossing kan testen. Ook kan Vanderlande zo ervaring opdoen met het nieuwe bedrijfsmodel.

“Na de succesvolle lancering op inter airport 2017 hebben we er alle vertrouwen in dat FLEET helemaal klaar is voor de markt”, zegt Andrew Manship, Executive Vice President Airports en directielid van Vanderlande “We vinden het geweldig dat we door het tekenen van deze overeenkomst de mogelijkheid krijgen om dit innovatieve concept in een live omgeving te testen en te optimaliseren, en een bijdrage kunnen leveren aan de strategische doelstellingen van RTHA.”

“FLEET sluit perfect aan bij onze algehele visie om een innovatiehub te worden”, vult Ron Louwerse, Managing Director van Rotterdam The Hague Airport, aan. “Het systeem is toekomstbestendig en schaalbaar, zal een positief effect hebben op onze sorteerefficiëntie en de ergonomische omstandigheden voor onze collega’s van de bagageafhandeling verbeteren. We zijn blij dat we deze overeenkomst hebben gesloten, omdat we ervan overtuigd zijn dat FLEET een cruciale rol binnen onze operationele activiteiten zal gaan spelen en ons uitstekend zal helpen om onze toekomstplannen te realiseren. ”

Bedrijfsprofiel van Vanderlande
Vanderlande is wereldwijd marktleider op het gebied van automatiseringsoplossingen met toegevoegde waarde voor logistieke processen op luchthavens en in de pakkettenmarkt. De onderneming is ook toonaangevend in procesautomatisering voor magazijnen.

De bagageafhandelingssystemen van Vanderlande verplaatsen wereldwijd 3,7 miljard stuks bagage per jaar. Met andere woorden: 10,1 miljoen stuks bagage per dag. De systemen van Vanderlande draaien in 600 luchthavens, waaronder 13 van de 20 grootste luchthavens ter wereld.  Elke dag worden meer dan 39 miljoen pakketten door haar systemen gesorteerd, bij de meest toonaangevende pakketondernemingen ter wereld. Daarnaast maken veel van grootste e-commercebedrijven wereldwijd en veel distributiefirma’s gebruik van de efficiënte en betrouwbare oplossingen van Vanderlande.

Vanderlande richt zich op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en concurrentiepositie van haar klanten. De onderneming streeft ernaar om, door middel van nauwe samenwerkingsverbanden, hun bedrijfsprocessen te verbeteren en hun logistieke prestaties uit te breiden. De uitgebreide portfolio van geïntegreerde oplossingen van Vanderlande – innovatieve systemen, intelligente software en levenscyclusservices – levert bij elkaar een snelle, betrouwbare en efficiënte automatiseringstechnologie op.

Vanderlande, opgericht in 1949, telt meer dan 5.000 werknemers, die zich allemaal inspannen om de bedrijven van de klanten te doen floreren, in diverse locaties op alle continenten. Met een consistent groeiende omzet van meer dan 1,1 miljard euro heeft Vanderlande de afgelopen zestig jaar een wereldwijde reputatie opgebouwd als een zeer betrouwbare partner voor logistieke procesautomatisering met toegevoegde waarde.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.