Van Raam start met de nieuwbouw aan Hofskamp te Varsseveld

0

Het Varsseveldse bedrijf Van Raam, fabrikant van unieke aangepaste fietsen, gaat verhuizen naar een andere locatie binnen bedrijventerrein De Hofskamp in Varsseveld.

Van Raam is een familiebedrijf met al meer dan 100 jaar ervaring. Met zo’n 130 medewerkers maakt Van Raam aangepaste fietsen voor mensen met een beperking of voor volwassenen en kinderen die niet op een standaard tweewielfiets kunnen fietsen. De Van Raam driewielers, duofietsen, rolstoelfietsen en tandems worden niet alleen in Europa geleverd maar tegenwoordig ook in Amerika. Van Raam is wereldmarktleider in deze tak van sport en het bedrijf wordt ook vaak als voorbeeld genoemd als het gaat om smart-industry en sociale innovatie. De Van Raam fiets kenmerkt zich door Hollandse kwaliteit en een moderne vormgeving. Onder het motto “Let’s all cycle” wordt iedere fiets uniek geproduceerd in Varsseveld.

Van Raam is een bloeiend bedrijf en is uit het jasje gegroeid in het huidige pand aan de Aaltenseweg 56 in Varsseveld. De historie van Van Raam begint in 1910 in Amsterdam, in 1972 is Van Raam naar Aalten verhuisd. In 1984 heeft het daar onder een nieuwe eigenaar, Piet Boezel, een doorstart gemaakt. In 2004 is het vanwege de groei naar Varsseveld verhuisd. Hier worden de speciale fietsen nu op 6.800 m2 geproduceerd.

Door de enorme groei van de afgelopen jaren is deze ruimte nu alweer te klein. De wens was een geschikt stuk grond te vinden van 25.000 m2 om de groei in de toekomst aan te kunnen. Hiervoor waren meerdere opties in verschillende gemeentes mogelijk.

Als Varssevelds bedrijf is het gelukt om een nieuwe locatie te vinden in Varsseveld. Op dit stuk grond wordt een geheel nieuw pand ter grootte van circa 12.500 m2 neergezet. In het nieuwe pand komt een uitgebreide showroom waar potentiële klanten uit binnen- en buitenland de meest uiteenlopende modellen Van Raam fietsen kunnen uitproberen. Daarnaast komt er ook de mogelijkheid om de fietsen buiten uit te testen. De fabriek wordt zo ingericht zodat de meest moderne productie- en montagetechnieken kunnen worden toegepast die afgestemd zijn op een zo efficiënt mogelijke interne logistiek.

Van Raam hoopt met alle medewerkers in 2019 te kunnen verhuizen naar het nieuwe pand aan de Guldenweg 23 in Varsseveld.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.