Van Oord rondt overname MPI Offshore af

0

Van Oord heeft de overname afgerond van MPI Offshore, een aannemer gespecialiseerd in offshore windinstallatie, van Vroon Group. Met de overname van MPI Offshore versterkt Van Oord zijn offshore wind organisatie wereldwijd en op de Britse windmarkt in het bijzonder.

Pieter van Oord: De overname van MPI Offshore helpt ons onze positie op de Britse windmarkt, de grootste offshore windmarkt ter wereld, te versterken.

De overname betreft de MPI Offshore-organisatie in Stokesley (Verenigd Koninkrijk), de schepen MPI Adventure en MPI Resolution en de bijbehorende bemanning. In totaal zullen honderd mensen, zowel stafmedewerkers als bemanningsleden, toetreden tot de Van Oord UK-organisatie. Van Oord verwierf ook de projectcontracten met betrekking tot de schepen, waaronder de offshore windparken London Array, Prinses Amaliawindpark en Rampion.

De acquisitie is volledig in lijn met de ambities en het investeringsprogramma van de onderneming voor de komende jaren en volgt op een aantal strategische toevoegingen in de afgelopen jaren, waaronder de overnames van de offshore windactiviteiten van Bilfinger en Ballast Nedam. Van Oord werd bij deze transactie bijgestaan door Kempen als financieel adviseur.

Van Oord is sinds 2002 betrokken bij veel offshore windprojecten in Noordwest-Europa. Van Oord heeft een gezond orderboek, waaronder een aantal grote windprojecten zoals Borssele III/IV in Nederland. De projecten Norther in België en Deutsche Bucht in Duitsland zijn momenteel in uitvoering. Buiten Europa is Van Oord aangewezen als preferred contractor voor het Yunlin offshore windproject in Taiwan.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.