Van Oord rondt de installatie van het Norther offshore windpark van België af

0

Vandaag installeerde Van Oord met succes de laatste van de in totaal 44 windturbines van het Norther offshore windpark. Het bereiken van deze mijlpaal en het al leveren van duurzame energie levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie.

Floren Verweij. Foto Van Oord

Van Oord is als hoofdaannemer gecontracteerd. De volledige scope, van de installatie en het begraven van de kabels, de installatie van het offshore hoogspanningsstation (OHVS) tot de installatie van de turbines, werd eerder voltooid en in minder dan 9 maanden. Van Oord heeft een breed scala aan materieel ingezet bij het project, zoals offshore installatieschip Aeolus, de nieuwste trencher Dig-It en kabellegschip Nexus.

Floren Verweij: Het bereiken van zo’n complexe werkomvang in dit tijdsbestek, is iets waar alle betrokkenen in dit project trots op mogen zijn. Foto Van Oord

Het 370 megawatt offshore windpark levert aan bijna 400.000 huishoudens duurzame energie. Het Norther offshore windpark brengt het doel van België om in 2020 13% van zijn energiebehoefte uit duurzame energie te halen, een stuk dichterbij.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.