Unger Maschinebau en Flier Systems gaan partnership aan op het gebied van machines voor jongplantenkwekers.

0

Familiebedrijven Unger Maschinebau en Flier Systems gaan partnership aan. Unger Maschinebau stopt met de verdere productie en doorontwikkeling van machines voor jongplantenkwekers. Men wil echter borgen dat de klanten ook in de toekomst goed geholpen worden, en daarom is de samenwerking gezocht met Flier Systems.

Walter Unger, eigenaar van Unger Maschinebau; ‘We komen Flier Systems uiteraard al lange tijd in de markt tegen en er is altijd wederzijds respect geweest”. Ook hebben we ervaren dat beide bedrijven denken als familiebedrijven en belang hechten aan een langdurige klantrelatie. Het DNA van onze bedrijven past bij elkaar; we doen beide wat we beloven en streven naar tevreden klanten. Dat is ook altijd het doel van mijn vader en mij geweest; lange termijn relaties met klanten aangaan en hen blijven ondersteunen met onze kennis, ervaring en machines. Unger moet echter zijn keuzes maken voor de toekomst en heeft moeten besluiten de verdere productie en doorontwikkeling van de producten bij de jongplantenkwekers te stoppen. We willen echter borgen dat onze klanten ook in de toekomst goed geholpen blijven worden. Jarenlang zijn deze trouw geweest aan ons bedrijf. Dit is de reden dat we de samenwerking met Flier Systems gezocht hebben. We hebben al enkele succesvolle samenwerkingsprojecten bij o.a. MK Jungpflanzen, Christian Bärthele Bio-Jungpflanzen en Schwanteland Jungpflanzen gedaan wat ons overtuigde dat Flier Systems de juiste Partner voor de toekomst is.’

Ad Krandendonk, Head of Sales and Business Development bij Flier Systems en Bart Eekhout, als Technical Sales Engineer verantwoordelijk voor de Duitse markt, zijn trots op de samenwerking met Unger Maschinebau. ‘Wij hebben veel respect voor de degelijke Unger producten en vernemen van de klanten dat zij hierover erg tevreden zijn. Flier Systems heeft besloten wél door te blijven ontwikkelen op deze markt en heeft daarom zelfs enige tijd geleden een nieuwe model Pottenpers (PP24) geïntroduceerd. Ook zoekt Flier Systems naar samenwerkingen, bijvoorbeeld bij de substraattoeleveranciers, om onderdeel te zijn van de perspot van de toekomst. Wij als Flier Systems hebben het doel om de productieruimte van de jongplantenkwekers te automatiseren/mechaniseren en zien deze samenwerking als een juiste stap hierin. Door het partnership dat nu is ontstaan kan Walter Unger zijn klanten garanderen dat ze kunnen blijven rekenen op innovaties en doorontwikkelingen. Zijn enorme expertise en ervaring wordt hiermee ook behouden en kan worden overgedragen.’

“We zijn vereerd dat Walter Unger onze pottenpers als waardig opvolger betitelt. Mijn opa, de grondlegger van Flier Systems, is de uitvinder van de pottenpers. Dat maakt mij al de 3e generatie die aan het roer mag staan van dit mooie bedrijf. En mooi dat dit familiebedrijf de partner wordt van een Duits familiebedrijf dat ook een grote naam in de markt heeft.”, aldus Ard Flier, directeur van Flier Systems.

Unger blijft vooralsnog de service aan de eigen installaties en equipment doen en ook de tools voor en aanvullingen aan bestaande installaties blijven bij Unger. De klanten van Unger worden persoonlijk benaderd door Walter Unger om de transitie zo goed mogelijk te laten verlopen. Het uiteindelijke doel is om alle klanten onverminderd goed te blijven bedienen, ook op de lange termijn.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.