Weg met de informatie-eilandjes; alles in één systeem

0

Recent is Ufkes Greentec gestart met de implementatie van Isah. Het bedrijf uit Drachten maakt al 15 jaar machines voor de bosbouw; van houtversnipperaars tot strobbenfrezen. Aukje Boersma werkt sinds de opstart bij Ufkes Greentec en heeft het bedrijf zien groeien van 6 man personeel naar 50 medewerkers. In haar huidige functie als Projectleider heeft zij de ERP-selectie begeleid en is zij verantwoordelijk voor de implementatie van Isah binnen het bedrijf.

Aukje: “Door de groei die Ufkes de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, merkten we dat ons huidige ERP-pakket niet meer passend was. Met name op het gebied van verkoop en service werden we onvoldoende ondersteund. Naast het ERP-pakket werd daarom regelmatig Excel ingezet, waardoor ieder op zijn eigen afdeling een informatie-eilandje creëerde. Dat werkte niet meer.”

Ufkes Greentec is in 2016 opgesplitst in twee bedrijfsonderdelen: de productietak en de tak service & aflevering. Ook gaat het bedrijf zich steeds meer richten op het buitenland. Belangrijke organisatie-wijzigingen die als uitgangspunt diende bij de ERP-selectie. “Om toekomstbestendig te zijn en informatie-eilandjes te voorkomen, is het voor ons een must om alle bedrijfsonderdelen te ondersteunen met één ERP-oplossing,” zegt Aukje. “Isah viel daarbij op omdat ze veel bereik hebben qua functionaliteit. Mobile Field Service is bijvoorbeeld geweldig voor ons; digitaal alle info beschikbaar voor onze servicemonteurs! Onze afdeling Verkoop krijgt o.a. door de CRM app meer inzicht in wat er binnen het bedrijf gebeurt. En het voordeel van de eigen financiële oplossing van Isah is dat we straks live inzicht hebben in alle cijfers. Dat vinden we erg belangrijk. Overall biedt Isah ons in de volledige breedte van onze business gewoon een goede oplossing.”

Bedrijfsbreed inzicht

Nu Ufkes Greentec gestart is met de implementatie breekt een drukke periode aan. Het doel is om voor het einde van het jaar live te zijn. “De implementatieaanpak van Isah spreekt ons erg aan,” aldus Aukje. “We hebben vooraf duidelijk aangegeven dat we geen maatwerk willen. We vinden het heel fijn dat Isah haar kennis en ervaring komt brengen en samen met onze gebruikers gaat nadenken over de beste manier waarop we het pakket voor Ufkes kunnen inrichten. Dat zal betekenen dat we soms qua werkwijzen met onze ‘gekkigheden’ uit het verleden geconfronteerd gaan worden. Maar dat vinden we alleen maar goed! Stap voor stap willen we vooruit qua efficiency en dat betekent dat er veranderingen nodig zijn. We kijken nu al uit naar het moment dat we live kunnen en écht een tool in handen hebben die ons gaat helpen en zorgt dat er bedrijfsbreed veel meer inzichtelijkheid is in wat we doen en hoe we het doen. Qua rapportages zal het allemaal veel eenvoudiger worden!”

 

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.