TOP 100 succes: Dr. Fritz Faulhaber is een van de toonaangevende vernieuwers van 2018

0

Voor de 25e keer selecteert TOP 100 de meest innovatieve kleine en middelgrote ondernemingen in Duitsland. Dit jaar omvatten deze toonaangevende vernieuwers Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG. Dit was volgens de analyse uitgevoerd door de wetenschappelijk directeur van TOP 100, Prof. Dr. Nikolaus Franke. Op 29 juni 2018 in Ludwigsburg, mentor van TOP 100, zullen Ranga Yogeshwar, samen met Franke en compamedia, het bedrijf uit Schönaich eren tijdens de prijsuitreiking als onderdeel van de 5e Duitse top voor het midden- en kleinbedrijf. Dr. Fritz Faulhaber is voor de derde keer in de gelederen van deze innovatie-elite beland. In deze onafhankelijke selectieprocedure maakte het bedrijf met 646 medewerkers indruk op de jury, met name in de categorie “Innovatiesucces”.

Filmcamera’s, insulinepompen of tatoeages – tegenwoordig zijn aandrijfsystemen van Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG uit Schönaich overal te vinden. Al 70 jaar lang ontwikkelt en verkoopt het familiebedrijf met 646 werknemers een micromotor en verkoopt het een micromotor en is het een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers in zijn sector.

De inventiviteit van dit Zwabische bedrijf is vooral duidelijk in de ontwikkeling van speciale, klantspecifieke oplossingen. Voor een nieuw type prothetische hand, bijvoorbeeld, ontwierp en construeerde de topvernieuwer een micromotor die slechts 11 gram woog voor elke individuele vinger. Met deze lichtgewicht en gemakkelijk hanteerbare apparaten verovert het middelgrote bedrijf ook de schoonheidsmarkt: tattoo-artiesten en schoonheidsspecialisten profiteren van de precisie van de apparaten.

Oplossingen van Fritz Faulhaber worden ook gebruikt in industriële automatisering. De topinnovator biedt zijn klanten bijvoorbeeld nieuwe soorten bewegingscontrollers die helpen om de positie, snelheid en versnelling van motoren te regelen. Het enorme assortiment producten betekent dat het driemaal TOP 100-bedrijf intelligente, krachtige aandrijfsystemen voor bijna alle toepassingen kan bieden.

TOP 100: De competitie
Sinds 1993 heeft compamedia de TOP 100-zegel toegekend aan kleine en middelgrote bedrijven voor uitstekende innovativiteit en uitzonderlijk innovatiesucces. Prof. Dr. Nikolaus Franke is sinds 2002 wetenschappelijk directeur van TOP 100. Franke is oprichter en voorzitter van het Institute for Entrepreneurship and Innovation van de Universiteit van Wenen voor economie en bedrijfskunde. De mentor van TOP 100 is de wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar. Projectpartners zijn het Fraunhofer Genootschap voor de bevordering van toegepast onderzoek en de Duitse vereniging voor het midden- en kleinbedrijf (BVMW). Mediapartners die betrokken zijn bij het rangschikken van de afzonderlijke bedrijven zijn “manager magazin”, “impulse” en “W & V”. Meer informatie

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.