Steinbuch’s EMR opgenomen in Make Next-accelerator

0

Eindhoven Medical Robotics (EMR) is eind november toegelaten tot de Virtuele Accelerator van het Make Next Platform (MNP). Dit platform biedt de toekomstige generatie zelfscheppende maakbedrijven toegang tot de netwerken, kennis en expertise van de initiatiefnemers, ASML, Huisman, Thales, Vanderlande en de Stichting TechnologieRating (STR). Met als doel de jonge maakbedrijven te helpen in hun ontwikkeling naar wereldspelers.

Het verwerven van een plek in de Accelerator gaat niet vanzelf, schetst Fred von Dewall, voorzitter van de MNP-stuurgroep. Na een eerste selectieronde, onder de noemer LETs MEET, waarin het bedrijf vijftien minuten krijgt om de business case te presenteren en vijftien minuten krijgt om de vragen van de MNP-partners te beantwoorden, volgt er een onderzoek uitmondend in een rating rapport, de First Opinion. Om zo te achterhalen of het verdienmodel klopt, wat de persoonlijkheid is van die ondernemer, hoeveel doorzettingsvermogen hij/zij heeft en hoe coherent het team is dat hij/zij om zich heen geformeerd heeft. Als die tests goed doorstaan worden, volgt de MNP Challenge meeting. Voor EMR vond die plaats op 29 november.

‘Innovatief en zelfscheppend’
‘EMR voldoet aan al onze criteria’, verwoordt Von Dewall de conclusies: ‘Het is een innovatief, zelfscheppend bedrijf. Een scale-up met inmiddels meer dan tien werknemers en enkele potentiele launching customers. Het heeft als ontwikkelaar van hoognauwkeurige chirurgische robots de potentie in huis een goede speler in de medisch-technologische wereldmarkt te worden. Ook oefent het bedrijf aantrekkingskracht uit op jong talent. Want dat is ook een van de doelstellingen van Make Next Platform: hightech Nederland aantrekkelijk maken en houden voor (jong) technisch talent, om die mensen te behouden en er vanuit het buitenland meer aan trekken.’ Aldus Von Dewall in een terugblik op de presentatie gegeven door de twee ondernemers achter en ‘co-ceo’s’ van EMR, prof. Maarten Steinbuch (hoogleraar in onder meer robotica en automotive aan de TU/e) en Anupam Nayak (eerder werkzaam als business developer voor onder andere Philips).

Met EMR is het aantal bedrijven in de Make-Next-accelerator nu weer op vijf gekomen. Eerder kregen al een plek Bond High Performance 3D Technology (oem van 3D-print tools te Enschede), Lightyear (zonne-energie aangedreven auto’s, Helmond), SMART Photonics (fotonica, Eindhoven) en VitalFluid (plasmawater reactoren, Veldhoven). Omdat Clear Flight Solutions (ornithopter, Enschede) ‘te weinig progressie’ maakte is van die onderneming inmiddels afscheid genomen.

Warmlopen

Na de Challenge Meeting met EMR kregen, tijdens de daaropvolgende LETs MEET, zes jonge maakbedrijven de gelegenheid hun business case aan de MNP-leden te presenteren. Een aantal daarvan loopt zich nu warm voor de MNP Challenge van 28 februari 2020 bij Huisman te Schiedam.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics