SMIT LAMNALCO investeert in vier Damen ASD 3212 sleepboten

0

Van Links naar Rechts: Richard Leijnse (CFO Smit Lamnalco), Mauro Fernando Sales (CEO, Smit Lamnalco), Jeroen van Woerkum (Sales Manager Benelux, Damen Shipyards Group), Arnout Damen (CCO, Damen Shipyards Group)

De CEO van Smit Lamnalco, Mauro Fernando Sales, die aankondigde op de Europort-beurs in Rotterdam, zei: “We besloten te investeren in vier nieuwe Damen ASD-sleepboten na de recente toekenning van twee belangrijke contracten – één in Australië en de andere in Oman.

“De overstap naar meer Damen-schepen past in onze missie om onze vloot te standaardiseren en hoogwaardige, betrouwbare schepen te leveren, wat vooral belangrijk is gezien de uitdagende omgevingen waar onze schepen vaak actief zijn.”

Smit Lamnalco, met het hoofdkantoor in Rotterdam, is een langdurige klant van Damen Shipyards en heeft 55 Damen-schepen in zijn vloot.

Twee van de nieuwe Damen ASD 3212-sleepboten gaan naar het mijnstadje Weipa in Queensland, Australië in het derde kwartaal van 2018, waar ze zullen worden ingezet in een Rio Tinto-project.

Jeroen van Woerkum, Damen Shipyards Sales Manager Benelux, benadrukt: “Smit Lamnalco is al vele jaren klant van Damen en waardeert de ervaring en kwaliteit die het bedrijf biedt. Bovendien had de eindklant Rio Tinto in dit specifieke geval een sterke voorkeur voor Damen ASD-sleepboten voor zijn project in Weipa. Het was van vitaal belang dat we deze schepen snel uit voorraad konden leveren. ”

Smit Lamnalco is ook zeer bekend met Damen’s Service Hub in Brisbane, wat ten goede komt aan de klanten van Damen die in de regio actief zijn.

In Oman zullen de twee Damen ASD 3212-sleepboten werken op een terminal die wordt beheerd door de Oman India Fertilizer Company S.A.O.C (OMIFCO) in de haven van Sur. Deze sleepboten worden geleverd in juni 2018 en worden beheerd door de joint venture Bahwan Lamnalco Company (BLC).

De Damen ASD 3212 is een krachtige, stevige en zeer manoeuvreerbare sleepboot met een boldertrek van 80 ton. Als onderdeel van de Damen-portfolio wordt het schip uit serie voorraden gebouwd, waardoor een snelle levering van bewezen technologie wordt gegarandeerd.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.