SMART Photonics en ASML intensiveren samenwerking

0

SMART Photonics heeft de samenwerking met chipmachinefabrikant ASML geïntensiveerd. De scale-up werkt sinds 2017 samen met ASML in het Make Next platform, waarin het delen van kennis, netwerk en expertise centraal staat. Om de samenwerking te versterken heeft ASML een converteerbare lening, waarmee SMART Photonics in 2017 een lithografiesysteem bekostigde, omgezet naar een klein aandeelhoudersbelang.

Belang ASML geeft Smart Photonics (scale-up) ruimte voor groei richting massaproductie in Brainport Eindhoven.

Robert Feelders, CFO van SMART Photonics: “We zijn erg blij met deze beslissing van ASML. Het spreekt van vertrouwen in ons bedrijf en de nieuwe technologie die wij naar de markt brengen. Dit is een signaal dat ons helpt in gesprekken met andere investeerders vanuit de hele wereld. Daarnaast verstevigt het natuurlijk onze financiële positie. Beide zaken zijn op dit moment van cruciaal belang. Het geeft ons de ruimte voor verdere groei richting 2020, wanneer we met de massaproductie van fotonische chips willen starten”

Rob van der Werf, Director Strategic Business Development bij ASML

Rob van der Werf, Director Strategic Business Development bij ASML: “Als technologiebedrijf weten we hoe belangrijk het is om op het juiste moment vertrouwen te krijgen. Scale-up SMART Photonics groeit hard en heeft de ambitie om een speler in de wereldwijde fotonicamarkt te worden. Fotonica is een technologie die ook via de Brainport Nationale Actie Agenda gesteund wordt. Met deze samenwerking helpen we SMART Photonics om de volgende stap te zetten.”

Sinds 2015 heeft SMART Photonics een pilot-productielijn voor fotonische chips op de High Tech Campus in Eindhoven. Om haar productieprocessen te optimaliseren en productiecapaciteit uit te breiden, rondde SMART Photonics in september 2018 een investeringsronde af van 10,5 miljoen euro. Daarvan kwam 6 miljoen euro van nieuwe investeerders, terwijl bestaande investeerders 4,5 miljoen euro aan leningen hebben omgezet in aandelen, waaronder ook de lening van ASML.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.