Sirris integreert additive manufacturing in demonstrator van productielijn

0

Met haar AM Integrated Factory toont Sirris dat additive manufacturing (AM) klaar is voor de productievloer.  De pilootlijn die verschillende technologieën combineert – een investering van 2,5 miljoen euro – is een primeur voor België en ver daarbuiten.

De laatste jaren wordt het steeds duidelijker: terwijl AM-systemen voor polymeren veelal ingeschakeld worden voor de productie van prototypes, schuiven de tegenhangers voor metaal in de richting van effectieve manufacturing en worden ze nu al ingezet voor delen van de productie. Hiermee komt de productie van 3D-geprinte metalen onderdelen op een industrieel niveau in zicht, in kwaliteit en hoeveelheid. Om grotere aantallen AM-onderdelen te kunnen maken op een geautomatiseerde, flexibele, gemonitorde en geconnecteerde manier, moeten de kennis en technologie die hiervoor nodig zijn, verder ontwikkeld worden. Zo zal AM kunnen geïntegreerd worden in de productiesystemen van bedrijven, zowel in bestaande als systemen in ontwikkeling.

Naast haar steeds interessantere productie- en industrialiseringsaspecten, biedt de AM-technologie zich aan voor implementatie en integratie in een Industrie 4.0-context.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.