Simit-simulatieplatform: meer openheid en flexibiliteit voor nog verder geïntegreerde simulaties

0

Siemens heeft haar Simit-simulatieplatform voor virtuele inbedrijfstelling en operator-training uitgebreid met tal van nieuwe functies. De toevoegingen in versie 10.1 verbeteren de simulatie van automatiseringstoepassingen door het hergebruik van verschillende domeinspecifieke simulatiemodellen over de gehele levenscyclus van productie- en processystemen. Verbeterde prestaties, openheid en flexibiliteit maken de oplossing nog gebruiksvriendelijker en ondersteunen de gebruiker bij het creëren van een complete en geïntegreerde simulatie.

Behalve dat met Simit automatiseringsapplicaties in detail kunnen worden gecontroleerd door middel van virtuele inbedrijfstelling, beschikt de systeembeheerder of productiemanager met Simit ook over een realistische trainingsomgeving, nog voor de daadwerkelijke inbedrijfstelling. Verschillende bewerkingen kunnen dynamisch worden gesimuleerd en worden opgeslagen voor latere analyse.

Door het gebruik van gestandaardiseerde interfaces zorgt de systeemopenheid van Simit ervoor dat informatie nog eenvoudiger, uitgebreider en effectiever kan worden uitgewisseld of geïntegreerd. De gegevensuitwisseling is gestandaardiseerd op basis van het communicatieprotocol OPC Unified Architecture (OPC UA). Daarnaast maakt een speciale interface de integratie van het Advanced Process Modelling Platform gPROMS, ontwikkeld door Process Systems Enterprise (PSE), mogelijk. Als gevolg van de grotere openheid kunnen in versie 10.1 modellen van andere simulatietools ook worden geïntegreerd in de vorm van Functional Mock-up Units (FMU’s), via de Functional Mock-up Interface (FMI). De gerichte optimalisatie van het technische proces, ook als de installatie in bedrijf is, wordt mogelijk dankzij de integratie van het gPROMS-platform van PSE met SIMATIC PCS 7. Het scala aan operationele toepassingen voor de modellen omvat monitoring, soft-sensing, voorspellende controller en optimalisatietoepassingen.

Voor een snel reagerende simulatie biedt Simit Version 10.1 de mogelijkheid om simulaties te verdelen over verschillende krachtige processors. Dit betekent dat complete machines virtueel in real time kunnen worden gevalideerd, waarbij mechatronische modellen en gedragsmodellen voor actuatoren en sensoren worden gesimuleerd en PLC-toepassingen worden gesynchroniseerd, geëmuleerd en uiteindelijk getest. De Simit Unit ondersteunt nu ook de faalveilige functie voor i-Devices op Profinet voor tijdkritische en veiligheidsgerelateerde toepassingen. De realistische simulatie zorgt ervoor dat de inbedrijfstelling sneller en met minder risico’s kan worden uitgevoerd.

Versie 10.1 van de Simit-simulatiesoftware ondersteunt naast TIA Portal ook zowel het gevestigde SIMATIC PCS 7-procesbesturingssysteem als het nieuwe webgebaseerde besturingssysteem SIMATIC PCS neo van Siemens. De nieuwste functies van de automatiseringsrandapparatuur SIMATIC ET200SP HA en de SIMATIC Compact Field Unit (CFU) kunnen ook worden gesimuleerd. Met de Simit-versie V10.1 biedt Siemens ook een nieuw licentieconcept voor de kosteneffectieve emulatie van de SIMATIC S7-300-controller.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.