Sander Visschers van FitYourBike ontvangt van gedeputeerde Michel Scheffer de 200ste Startversneller.

0

Gedeputeerde Michiel Scheffer heeft vandaag de 200ste voucher aan een startende ondernemer uitgereikt. Ondernemer Sander Visschers van FitYourBike ontvangt €1.000 om zijn bedrijf dit jaar nog een extra boost te geven. FitYourBike uit Arnhem zorgt voor optimale fietsprestaties en voorkomt blessures door de juiste afstelling van de fiets.

Michiel Scheffer: ‘Gelderland maakt werk van innovatie. Startende ondernemers hebben vaak goede ideeën, maar slagen er niet altijd in die succesvol op de markt te brengen. Met De Startversneller willen wij starters helpen van hun idee een succes te maken.’

Leren Ondernemen

De Startversneller is een initiatief van provincie Gelderland en wordt uitgevoerd door ontwikkelingsmaatschappij OostNL. Slechts 1 op de 5 starters is na 5 jaar nog actief. Dat heeft uiteenlopende redenen, maar één daarvan is het ondernemerschap van de ondernemer zelf. De Startversneller leert startende ondernemers beter te ondernemen. De belangstelling is groot. Sinds april 2018 zijn er al 200 vouchers uitgereikt.  

Coaching en opleiding

De Startversneller biedt coaching en training voor startende ondernemers uit Gelderland. Starters komen in aanmerking voor een voucher van maximaal €1.000,- om in te zetten voor een coachingstraject. Starters selecteren via de website www.destartversneller.nl zelf een geschikte coach. Tijdens het coachingstraject werkt de starter o.a. aan verkooptechnieken of het aanscherpen van een businessplan. Daarnaast is een tweede voucher beschikbaar voor het volgen van een vakgerichte opleiding.

Passie voor fietsen

Sander Visschers: ‘Mijn bedrijf is ontstaan uit mijn passie voor fietsen. Als orthopedisch technicus had ik geen kaas gegeten van marketing. Mijn coach leert mij veel meer te denken vanuit mijn doelgroep en daar ook mijn communicatie op af te stemmen. Ik krijg concrete tips hoe ik die doelgroep vervolgens ook vast kan houden. Dat heeft me al aardig wat nieuwe klanten opgeleverd.’

Startersloketten

Een belangrijke rol is weggelegd voor diverse partners, zoals regionale startersloketten en lokale co-workers-plekken. Samenwerken met de partners betekent dat de provincie meer starters bereikt en De Startversneller zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden. De uitvoering van het programma is in handen van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Aanmelden is mogelijk voor startende ondernemers uit Gelderland en Overijssel.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.