Rubix-partner Jobbird plots failliet

0

Zo snel als Jobbird de grootste vacaturesite van Nederland is geworden, zo snel is de online vacaturebank ook failliet gegaan. Gisterenmorgen heeft de rechtbank faillissement over Jobbird uitgesproken. Het bankroet is aangevraagd door oprichter Jan-Peter Cruiming die eerder van de Nationale Vacaturebank wel een succes wist te maken en voor 28 miljoen euro van de hand deed aan VNU.  Afgelopen zomer nog kondigde hij de samenwerking aan met Rubix (tot eind juni in de markt bekend als IPH-Brammer).  Rubix hoopte zo gemakkelijker en sneller de mensen te kunnen werven die het nodig heeft voor de eigen groeiambities.

De komende twee weken zoekt de recent aangestelde CTO/CMO Matthijs Jorissen voor de curator van Jobbird naar een investeerder of strategisch koper die het merk en de boedel wil overnemen.  Jorissen heeft er goede hoop op dat lukt. ‘Je kunt denken aan financiële partijen en bedrijven die hun werkterrein willen verbreden zoals Talpa of TMG maar ook aan branchegenoten’, vertelde hij eerder aan Emerce.

Jorissen trad begin oktober 2018 in dienst bij Jobbird om orde op zaken te stellen. De IT-architectuur was te zwaar om concurrerend te kunnen werken. Ook kon dertig à veertig procent van de mensen zijn koffers pakken. Eigenaar Cruiming had kennelijk geen vertrouwen in de snelheid waarmee de veranderingen plaatsvonden. Afgelopen zomer zou hij nog plannen tot internationalisering van de banenportal uiteen zetten maar stelde dat op het laatste moment uit.

In een interview begin juni aan Link Magazine was hij nog vol bravoure. Zijn succes wilde  Cruiming wereldwijd gaan uitrollen, in een moordend tempo, dankbaar gebruikmakend van de opschaalbaarheid die zo kenmerkend is voor internetbedrijven. ‘Volgend jaar zitten we in 28 Europese landen. Het jaar daarop breiden we uit, eerst naar Azië en direct daarna naar de VS. Met als voordeel voor de klant dat ook relevante banen of sollicitanten van net over de grens automatisch worden meegenomen.’ En daarna? ‘Dan verkoop ik Jobbird’, klonk het vastbesloten. ‘De exit heb ik gepland voor 2020.’

Dat is nu dus wat eerder geworden.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.