Scaleup NightBalance overgenomen door Philips Sleep & Respiratory Care

0

Philips Wereldwijd leider op het gebied van gezondheidstechnologie, kondigde vandaag aan dat het NightBalance heeft overgenomen, een digitaal bedrijf in de gezondheidszorg dat in Nederland is gevestigd en een innovatief, gemakkelijk te gebruiken apparaat heeft ontwikkeld voor de behandeling van positioneel obstructieve slaapapneu en positioneel snurken. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De Slaap Positie Trainer (SPT) van NightBalance is ontworpen als een comfortabel en gemakkelijk te gebruiken behandelingsalternatief voor mensen die lijden aan positioneel obstructieve slaapapneu. De SPT waarschuwt ze voorzichtig om niet op hun rug te slapen, waardoor de apneus tijdens de slaap wordt voorkomen. De SPT is CE-gemarkeerd en wordt momenteel verkocht in geselecteerde landen in Europa.

NightBalance biedt een unieke, patiëntvriendelijke oplossing voor de behandeling van positioneel obstructieve slaapapneu en positiebeperking die zeer complementair is aan ons huidige aanbod,  John Frank Business Leader Sleep & Respiratory Care bij Philips.

“NightBalance biedt een unieke, patiëntvriendelijke oplossing voor de behandeling van positioneel obstructieve slaapapneu en positioneel snurken, die sterk complementair is aan ons huidige aanbod,” zei John Frank, Business Leader Sleep & Respiratory Care bij Philips. “Deze overname zal ons helpen onze leidende positie in de groeiende thuiszorgmarkt, en ons vermogen om geïntegreerde oplossingen te leveren die efficiëntie en verbeterde resultaten stimuleren. “

“We hebben NightBalance in 2009 opgericht met de ambitie om het leven van positionele apneupatiënten wereldwijd te verbeteren”, aldus Eline Vrijland-van Beest, CEO van NightBalance. “Ik ben er trots op dat onze innovatie bij Philips in goede handen is. Hun kracht in verbonden slaaptherapieoplossingen en wereldwijd bereik zal de toegankelijkheid van de Slaap Positie Trainer versnellen “. 


Obstructieve slaapapneu is een ernstige aandoening waarbij de ademhaling pauzeert en opnieuw opstart tijdens de slaap. Wanneer de meeste van deze pauzes optreden wanneer een persoon op zijn of haar rug ligt, wordt dit positieafwijkende slaapapneu genoemd. Philips biedt al een breed scala aan zorgoplossingen voor mensen die lijden aan obstructieve slaapapneu. Dit omvat de bekroonde Dream Family bestaande uit DreamWear, een uitgebreid portfolio van geavanceerde maskerontwerpen, DreamStation, een CPAP-therapiesysteem  voor het verbinden van patiënten en zorgteams en DreamMapper, een applicatie die patiënten helpt zich aan te passen aan slaaptherapie en therapietrouw.
Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.