Petra Gerweck wordt vice-president Human Resources bij Lenze

0

Petra Gerweck (56) gaat met ingang van 1 februari 2019 de nieuwe functie van vice-president Human Resources bij het automatiseringsbedrijf Lenze vervullen. In deze rol wordt zij in directe lijn met bestuursvoorzitter Christian Wendler verantwoordelijk voor het strategische en internationale personeelsmanagement bij Lenze.

“Met mevrouw Gerweck hebben we een deskundige manager voor Lenze kunnen aantrekken, die over jarenlange ervaring in bestuurlijke functies op het gebied van internationale bedrijven en de middenstand beschikt, alsmede over bijzondere expertise bij de implementatie van veranderingsprocessen. Bij Lenze zal mevrouw Gerweck vooral de verdere internationalisering op het gebied van HR bevorderen,” aldus Christian Wendler.

Mevrouw Gerweck heeft hiervoor in leidende HR-functies gewerkt, onder andere bij Dystar Textilfarben, de bio-farmaceutische onderneming CSL Behring en Novem Car Interior. Als laatste was ze als vice-president Human Resources & Legal verantwoordelijk voor de leiding van de afdeling personeel en juridische zaken bij de Tristone Flowtech Groep, een internationale autotoeleverancier, waar ze als zodanig verantwoordelijk was voor alle juridische aangelegenheden en het strategische en operatieve personeelsmanagement van de groep.

Mevrouw Gerweck heeft rechtswetenschappen gestudeerd aan de Justus-Liebig-Universiteit in Gießen, en haar stageperiode bij het Landgericht Limburg met het tweede Staatsexamen afgesloten.

Op het ogenblik werken meer dan 3700 mensen in ongeveer 60 landen bij Lenze. Met de bedrijfsstrategie 2020+ effent Lenze de weg om de internationale groeimogelijkheden optimaal te gebruiken. Een deel van de strategie is ook om alles op het gebied van personeel met betrekking tot de steeds stijgende eisen van een globaal werkende organisatie adequaat op te bouwen. Als globaal werkend familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 70 jaar is Lenze bovendien een gewaardeerde werkgever. Dat wordt ook weerspiegeld in de vele onderscheidingen, bijvoorbeeld als TOP Employer, of “Best Place To Learn”, die het bedrijf elk jaar weer ontvangt.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.