Openair-Plasma profileert zich als de belangrijkste technologie in de productie van aanraakbeeldschermen.

0

Een wereld zonder aanraakbeeldschermen is tegenwoordig nauwelijks meer denkbaar, omdat de relevantie van displays in ons dagelijks leven toeneemt. Een voorbeeld hiervan zijn de bedieningsconsoles in voertuigen, die in alle nieuwe modellen zijn uitgerust met grotere en meer geavanceerde digitale displays. Met de Openair-Plasma technologie draagt Plasmatreat GmbH bij aan een van de belangrijkste processen voor de moderne displayproductie.

Nico Coenen

“De introductie van aanraakschermen in de automobielindustrie is een echte stimulans voor displayproducenten”, legt Nico Coenen, Global Business Development Manager bij Plasmatreat GmbH, uit. Voor elk nieuw voertuigmodel wordt een nieuwe productlijn opgezet, omdat de verschillende modellen aanzienlijk verschillen in vorm, grootte en functionaliteit. Een gebogen display vereist bijvoorbeeld een heel andere bediening dan een vlak display. Het toegenomen gebruik van dergelijke displays leidt ook tot nieuwe uitdagingen, zoals de beperkte leesbaarheid van displays bij blootstelling aan licht. Daarom speelt het Openair-Plasma proces van Plasmatreat een cruciale rol in de productie van displays.

Om de leesbaarheid van displays in heldere omgevingen te verbeteren, wordt gebruik gemaakt van optische verlijming. Optische verlijming is een proces dat de luchtspleet tussen het afdekglas of het aanraakscherm en het eigenlijke scherm opvult, bijvoorbeeld LCD, OLED met een optisch heldere OCA-lijm die is afgestemd op de brekingsindex om reflecties drastisch te verminderen. Deze methode optimaliseert de leesbaarheid binnen en buiten, zorgt voor betere weergaveprestaties en resulteert in een aanzienlijk hogere gebruikerservaring.

Voordat de OCA wordt aangebracht, worden de glasoppervlakken behandeld met Openair-Plasma. Door het oppervlak door de plasmatoepassing te reinigen en zeer reactieve vrije radicalen te genereren, worden de oppervlakte-eigenschappen verbeterd. Dit resulteert in een betere bevochtiging van de OCA tussen de twee te verlijmen oppervlakken en een betere hechting voor een betere weerstand tegen snelle temperatuursveranderingen.

Een andere processtap is het monteren van de gelijmde subconstructie met de elektronica en de voor- en achterzijde van het aanraakscherm tijdens de eindmontage. Ook hier maakt een plasmabehandeling een verbinding mogelijk tussen de materialen, die doorgaans moeilijk met elkaar te verbinden zijn. “Net als bij conformal coating helpt het gebruik van Openair-Plasma bij het reinigen en activeren van de oppervlakken, zodat extreem duurzame en resistente verbindingen tussen de materialen mogelijk zijn”, zegt Coenen.

 

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.