Ook Siemens PLM komt naar de BIC

0

Van het (eerste) Brainport Industries Campus (BIC-gebouw, 105.000 m2 groot, gelegen nabij Airport Eindhoven, is inmiddels 75 procent vergeven, aan onder andere het Summa-college (mbo), Rubix, Yaskawa, Anteryon en natuurlijk KMWE – met Brainport Industrie de founding father van de BIC – die momenteel zijn complete inboedel verhuist naar de campus.

De BIC onderscheidt zich van universitaire campussen en van de Hightech Campus Eindhoven door het toegepaste karakter van het onderzoek dat er gedaan wordt door het onderwijs en het bedrijfsleven samen. Waarbij er gebruik kan worden gemaakt van de gemeenschappelijke faciliteiten die de BIC biedt als een hoogwaardige cleanroom. Voorts is er veel – open toegankelijke – ruimte vrijgemaakt voor gemeenschappelijk gebruik door de bewoners en hun relaties. Dit vormt het ‘sociale hart’ van de BIC. Want ontmoeting en samenwerking, dat is waar het bij de BIC om draait. Hoe talentvol iemand ook is, niemand kan het alleen af, zo luidt de BIC-filosofie. Die sociale voordelen van de BIC moeten de komende maanden hun aantrekkingskracht uitoefenen op bedrijven en hun (jonge) medewerkers die inzien dat een omgeving die zo zeer ruimte biedt aan sociale innovatie hun innovatievermogen zal versterken. Zo moet de nog openstaande 25 procent aan m2 ingevuld gaan worden.

Siemens: 150 medewerkers

Een van de bedrijven die net de knoop heeft doorgehakt en met 150 sales- en servicemedewerkers per 1 december van dit jaar naar de campus komt is Siemens PLM Benelux (een onderdeel dat per 1 april Siemens Software Benelux zal gaat heten). ‘Onze toegevoegde waarde zit ‘m in het feit dat wij met onze software de virtuele en de fysieke wereld met elkaar verbinden. Op de BIC kunnen we ook concreet laten zien hoe dat werkt bij klanten en partners die daar nu reeds gevestigd zijn. Een robotleverancier als Yaskawa is typisch een leverancier van de fysieke technologie die wij met onze software verbinden met de virtuele wereld, met de digital twin’, licht managing director Bas Kuper de keuze toe. Voorts is het gehele BIC-ecosysteem van onderwijs, toegepast onderzoek en bedrijfsleven voor Siemens aantrekkelijk om onderdeel van uit te gaan maken.
Het BIC-gebouw vormt als het ware een huls om de vestigingen van zijn bewoners. De komende maanden zal Siemens dan ook nodig hebben om in het pand een eigen kantoor te bouwen en in te richten.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.