NXP versterkt met overname Marvell zijn wifi-connectiviteitsoplossingen

0

NXP Semiconductors neemt de draadloze connectiviteitsportefeuille van het Amerikaanse Marvell over. De Nijmeegse chipontwikkelaar en -producent telt er $ 1,76 miljard voor neer. De acquisitie en omvat Marvel’s WiFi Connectivity Business Unit, Bluetooth-technologieportfolio en aanverwante activa. In die activiteiten zijn wereldwijd 550 mensen werkzaam.

Met de overname kan NXP complete, schaalbare verwerkings- en connectiviteitsoplossingen bieden aan zijn klanten. Marvell zal over 2019 naar verwachting een omzet behalen van ongeveer $ 300 miljoen. NXP gaat er van uit de omzet uit de nu verworven activiteiten verdubbeld in 2022 te hebben.

Het Connectivity-team van Marvell is al bijna twintig jaar een pionier in het leveren van innovatieve, veilige en betrouwbare combinatie van wifi en Bluetooth-combo’s. De overname stelt NXP in staat om zijn klanten een volledig scala aan draadloze connectiviteitsoplossingen aan te bieden, waaronder WiFi 4, 5, 6 en Bluetooth / BLE combo, samen met zijn toonaangevende computerplatforms zoals I.MX, Layerscape, Kinetis, LPC en de onlangs geïntroduceerde RT Crossover Processors bieden uitgebreide, turn-key oplossingen voor de markten Industrial & IoT, Automotive en Communication Infrastructure die de supply chain-logistiek van klanten vereenvoudigen en de time-to-market verbeteren.

“We zijn verheugd dat we Marvell’s connectiviteit van wereldklasse kunnen combineren met NXP’s toonaangevende geïntegreerde verwerking, we kunnen onze klanten het breedste portfolio van Edge-oplossingen bieden, inclusief beveiliging op maat en een volledige suite draadloze connectiviteit die WiFi, Bluetooth, Bluetooth omvat. Low Energy, Zigbee, Thread en NFC”, zei Richard Clemmer, CEO van NXP. “Ik ben heel blij dat dit team van wereldklasse met de juiste reeks complementaire connectiviteitstechnologieën zich bij NXP voegt, waardoor we onze belofte om Secure Connections voor de Smarter World te leveren kunnen nakomen.”

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.