Multidisciplinair technisch onderwijs ontplooit zich bij De Cromvoirtse en Bosch Rexroth

0

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en hebben grote gevolgen voor de arbeidsmarkt: oude banen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. De wereld verandert zowel maatschappelijk als economisch ingrijpend. Om te zorgen dat de toekomstige beroepsbevolking goed is voorbereid, moet het onderwijs hierop ingespeeld zijn. Dat vraagt intensieve samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, zodat studenten zo snel mogelijk bekend raken met de technologische veranderingen op de werkvloer.
Dat zien ook metaalbedrijf De Cromvoirste en Bosch Rexroth. Zij slaan de handen ineen en zijn een samenwerking met de Brabantse Avans Hogeschool aangegaan.

Het resultaat is de nieuwe minor Smart Industry & IoT. De minor heeft een multidisciplinair karakter. Studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektronica, Mechatronica, Informatica, Technische informatica, Technische bedrijfskunde en Business- en Informatiemanagement werken grensoverschrijdend samen, waardoor zij tot nieuwe inzichten komen en in staat zijn het beste van elke discipline samen te voegen tot één gezamenlijk resultaat. De combinatie van multidisciplinairiteit en het focussen op nieuwe technologie, is wat deze minor zo sterk maakt. Avans Hogeschool, de Cromvoirtse en Bosch Rexroth zijn ervan overtuigd dat ze zo kunnen bijdragen aan de techniek van de toekomst.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.