Meetinstituut NMi vestigt zich op TU Delft Campus

0

Meetinstituut NMi verhuist deze zomer naar de TU Delft Campus. Het bedrijf – gespecialiseerd in het testen, certificeren en trainen op het gebied van metrologie – vestigt zich in het pand aan de Thijsseweg op het zuidelijk deel van de campus, waar ook het standaardenlaboratorium VSL en het hoofdkantoor van First Dutch Innovations (FDI) gevestigd zijn. 

Met de komst van NMi zit alle expertise rondom het doen van betrouwbare metingen voortaan onder één dak. VSL richt zich als standaardenlaboratorium op het beheer en de ontwikkeling van de wetenschappelijke standaarden en NMi houdt zich bezig met de praktische toepasbaarheid: het testen en keuren van allerlei meetapparatuur zoals gasmeters, benzinepompen, weegschalen etc. Hierdoor ontstaat een nationale metrologie-hotspot in Delft.

wethouder Bas Vollebregt

Het pand aan de Thijsseweg werd vroeger gebruikt door de voormalige faculteit Geodesie van de TU Delft en heeft daardoor een aantal belangrijke voordelen. Het staat op een rustige plek en is verstevigd met extra heipalen waardoor er minder last is van verstoringen of trillingen. Belangrijk voor een instituut dat nauwkeurige metingen moet uitvoeren. Op de begane grond zitten bovendien verschillende hightech laboratoria van VSL, die zullen worden uitgebreid met de onderzoeksfaciliteiten van NMi.

Collegelid TU Delft Nicoly Vermeulen

Collegelid TU Delft Nicoly Vermeulen: “Wij zijn blij met de komst van NMi naar de TU Delft Campus. In het onderzoek van de TU Delft spelen metingen en metrologie een belangrijke rol, dus is het een interessante partij om mee samen te werken. Steeds meer technologische bedrijven vestigen zich op de campus en gaan een samenwerking aan met de TU Delft. Hiermee zorgen we ervoor dat technologische kennis die ontstaat aan de TU Delft sneller kan worden vertaald naar nieuwe producten, bedrijvigheid en werkgelegenheid.”

Fabienne van Booma-de Smit

Ook wethouder Bas Vollebregt is blij met de komst van NMi: “Ze passen prima bij de Delftse hightechsector. Heel mooi dat ze bij VSL in het pand komen. Hierdoor kunnen ze gebruik maken van elkaars expertise, een prachtcombi. Een mooi bewijs van de samenwerking tussen TU Delft en gemeente Delft waar mijn voorganger Ferrie Förster vanuit de gemeente een essentiële rol in heeft gespeeld”.

Fabienne van Booma-de Smit namens NMi: “FDI heeft deze verhuizing en investering voor ons mogelijk gemaakt. Wij kijken dan ook uit naar de verhuizing naar Delft. Niet alleen omdat we dan onze intrek nemen in nieuwe, hippe kantoren en state-of-the-art laboratoria, maar ook omdat we graag dichtbij de technische hogescholen en universiteiten zitten, dichtbij de technologische ontwikkelingen. Daarnaast vormen wij samen met VSL de metrologie-hotspot van Nederland waar wij samen studenten uitdagende stage- en afstudeerplekken aan kunnen bieden”.

De verhuizing van de ruim 80 medewerkers uit Dordrecht, waar NMi nu nog is gevestigd, zal in fases plaatsvinden. De eerste teams van NMi nemen hun intrek al begin deze maand in het gebouw aan de Thijsseweg en in de maanden daarna volgt de rest. De verhuizing moet eind oktober zijn afgerond.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.