Luxexcel start opvolgingsplan voor CEO, Hans Streng gaat met Pensioen.

0
Luxexcel kondigt aan dat het is voorbereid is om een opvolger te zoek voor de huidige Chief Executive Officier Hans Streng. Deze aankondiging volgt op de persoonlijke beslissing van Hans Streng om in 2018 met pensioen te gaan. Hans Streng bedient het bedrijf sinds 2015 en leidde het bedrijf door een overgangsfase en herpositioneerde het bedrijf voor de ophthalmic markt. Birgitte van Haaren, voorzitter Luxexcel Raad van Commissarissen: “Hans heeft een grote rol gespeeld in het huidige succes van Luxexcel door een sterke te bouwen Team en het bedrijf op de juiste weg zetten voor de toekomst. Belangrijke mijlpalen bereiken ophthalmic kwaliteit lenzen en de installatie van de eerste VisionPlatform ™ voor 3D geprinte ophthalmic lenzen lenzen. Het platform van Luxexcel is volledig gerespecteerd. Hans heeft besloten om meer tijd met zijn gezin door te brengen en wij
willen Hans bedanken voor het voorbereiden van het bedrijf op toekomstig succes.

Birgitte van Haaren, voorzitter Luxexcel Raad van Commissarissen

Het zoekproces voor de CEO is onlangs van start gegaan en zal naar verwachting worden afgerond vóór het einde van het jaar 2018. Birgitte van Haaren, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Luxexcel: “Luxexcel heeft een sterke basis, zowel operationeel als financieel en is klaar voor de hele wereld. Uitbreiding in de ophthalmic  markt en de opkomende markt voor slimme brillen.  De supervisory board is  op zoek om de beste kandidaat te identificeren om de uitbreiding te leiden. We zijn Hans dankbaar voortdurende ondersteuning tijdens de voltooiing van het opvolgingsproces “.

Hans Streng tijdens DISCA 2017

Hans was vorig jaar tafelgast tijdens de Disca 2017. Wij hadden de tafelgasten gevraagd om een foto mee te nemen.

‘Vraag ik de zaal wie er kinderen heeft, dan steekt driekwart de hand omhoog. Zou ‘kinderen nemen’ louter van economische overwegingen afhangen, dan zou er geen enkele hand omhooggaan. Diezelfde gevoelsmatige drive is nodig om innovaties tot stand te brengen. Nieuwe dingen genereren is uitsluitend iets van mensen, niet van systemen, zoals het management van grote bedrijven nog wel eens wil doen geloven’, aldus Streng, die ook een Philips-verleden heeft. Over Luxexcel, voordat hij het overnam: dat had een uitstekende uitgangspositie, maar een slecht businessmodel: ‘De dochter was zwanger, maar daarmee was er nog geen gezond opgroeiend kind’, gebruikt hij de foto andermaal als metafoor. De foto blijkt ook te illustreren hoe het leven kan lopen: serieuze plannen van Streng en zijn vrouw om naar Latijns-Amerika te verkassen, werden resoluut aan de kant geschoven toen hun dochter zwanger bleek. Zo kwam hij niet aan de andere kant van de wereld, maar bij Luxexcel terecht.
Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.