Munich Airport opent innovatie LabCampus op de luchthaven voor hightechindustrieën en sleutelsectoren.

0

Munich Airport richt centrum op ter bestrijding van cybercriminaliteit
Officiële opening van de Information Security Hub

Munich Airport staat op het punt een uniek toekomstgericht project te starten. Onder de naam LabCampus, de luchthaven zal een interdisciplinair idee en innovatie ontwikkelen midden op de luchthavencampus. Het visionaire project bevordert de samenwerking tussen bedrijven en industrieën door toonaangevende experts samen te brengen, bedrijven – van startups tot wereldwijde spelers, creatieve geesten en investeerders – bij het hart van een bloeiend transportknooppunt met links naar meer dan 260 bestemmingen wereldwijd en veel ruimte voor vastgoedontwikkeling. “Er zijn 150.000 mensen op München Airport elke dag: passagiers, werknemers en bezoekers die  potentiële klanten, zakelijke partners of bezoekers voor LabCampus kunnen zijn. Nergens anders vindt u een betere connectiviteit met klanten en partners, “zei Thomas Weyer, CFO en directeur Infrastructuur op de luchthaven van München, pleiten voor de doorslaggevend voordeel van de LabCampus-locatie.

De vrouwelijke robot kreeg de naam “Josie Pepper” bij aankomst in München – geïnspireerd op de officiële naam van de luchthaven “Franz Josef Strauss” – door de luchthaven van München en het personeel van Lufthansa. Samenwerking met IBM.

Albert Füracker, de Beierse staatssecretaris voor financiën – vertegenwoordiger van Dr. Markus Söder, de voorzitter van de raad van commissarissen van München Airport – merkte op: “Met LabCampus, Bavaria – dat nu al deel uitmaakt van de
leiders in de meest gerespecteerde ranglijsten van plaatsen om zaken te doen – worden nog aantrekkelijker. Voor ons is dit toekomstgerichte project ideaal ons clusteringbeleid voor hightechindustrieën en andere sleutelsectoren. Het zal een succesvol en welvarend Beieren van de toekomst presenteren. ”

Als een blauwdruk voor de stad van de toekomst zal de nieuwe campus een uniek aanbod bieden ontmoetingspunt voor hightechindustrieën en sleutelsectoren die op dergelijke gebieden werken ruimtevaart, digitalisering, energie en mobiliteit. Potentiële belangrijke partners omvatten dergelijke bedrijven zoals Siemens en Design Offices en onderzoeksorganisaties waaronder het Fraunhofer-instituut, Friedrich Alexander Universität Erlangen-Nürnberg en UnternehmerTUM. UnternehmerTUM is de start-up incubator van de Technische Universiteit van München. Maar Munich Airport biedt meer dan alleen de site voor het nieuwe innovatie platform. Het zal ook de rol van “curator” spelen, als de “campusmanager”. FMG, luchthavenbedrijf, zorgt voor de juiste mix van bedrijfstakken en bedrijven, breng de juiste partners samen en ontwikkelt de campus infrastructuur en nutsbedrijven. FMG zal een aparte dochteronderneming oprichten om het project te beheren. “In het tijdperk van globalisering en digitalisering moeten luchthavens  nieuwe paden om concurrentievoordelen te vinden en te behouden. In dat opzicht is LabCampus dan ook een stap vooruit naar de toekomst, “zei Dr. Michael Kerkloh, de CEO en President van de luchthaven van München.

De ontwikkeling van de unieke innovatiesite in het noordwesten van de luchthaven zal in verschillende fasen ontwikkeld worden. Kwadrant 1 zal beginnen met de bouw van een kantoor gebouwen en FMG’s eigen Airport Academy. Ook onderdeel van LabCampus is het Information Security Hub, het centrum dat zich inzet voor de bestrijding van cybercriminaliteit die eind januari is geopend. Een belangrijke prioriteit is ervoor te zorgen dat de geplande gebruik van de campus concurreren niet met lokale economieën op de luchthaven regio. Met dat in gedachten, de stad Freising, op wiens land LabCampus zal zijn gebouwd, had vanaf het begin zitting in de planningssessies. De luchthaven zal het project financieren – zoals het geval is bij al zijn huidige uitbreidingsprojecten – met zijn eigen middelen. Voor meer informatie over LabCampus.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics