Kunnen ERP-systemen wat de leverancier belooft?

0

Rob Geilleit IPL Advies

Een nieuw ERP-systeem kiezen doet een bedrijf slechts eens in de zeven tot tien jaar. De markt van systemen en leveranciers is complex en dynamisch. Systemen kunnen steeds meer, maar er zijn nog altijd relevante verschillen, vertelt Rob Geilleit van IPL Advies. ‘Leveranciers hebben nogal eens de neiging om de klant te vertellen dat met hun pakket ‘alles mogelijk’ is. Maar dat kan tegenvallen. Zo werken steeds meer industriële bedrijven internationaal en willen dus graag hun Nederlandse en buitenlandse vestiging in het ERP-systeem opnemen. Maar als een verkooporder in ons land binnenkomt die vervolgens in de vestiging in Polen wordt geproduceerd, moeten er twee administraties op een goede wijze worden gekoppeld. In de praktijk blijkt dan het ene pakket daarvoor veel geschikter dan het andere.’

IPL Advies wil zijn klanten actueel inzicht verschaffen in de sterktes en zwaktes van de systemen die er op de markt zijn en voert daartoe een nieuwe ERP-evaluatie uit. Inmiddels hebben zich daarvoor 33 leveranciers aangemeld. Aan de hand van een diepgaande vragenlijst brengt IPL nu de (on)mogelijkheden van die systemen in kaart; tevens vindt er een validatie plaats met de leverancier.

De resultaten komen in april beschikbaar op www.erp-portal.nl en in het jaarlijkse ERP-rapport. Voor meer informatie: Rob Geilleit, IPL Advies, 06 54 936 967.

 

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.