KUK Wijdeven verhoogt automatiseringsgraad en stopt met uitbesteden.

0

Wijdeven maakt sinds juni 2018 deel uit van de Zwitserse branchegenoot KUK Electronic AG. Een wereldwijde speler op het gebied van precisiewikkelen van spoelen en het produceren van transformatoren en elektromagnetische componenten, bestemd voor de hightech industrie. Met de inbedding in het Zwitserse concern wordt ook een nieuwe strategie geïmplementeerd. Een belangrijk element daarin is insourcing van de productie, vertelt René van den Heuvel, sinds 1 januari managing director van KUK Wijdeven. Tot nog toe deed Wijdeven de ontwikkeling, protobouw en verkoop in Oirschot en de productie en logistiek in Ter Apel. Daarnaast werd het nodige uitbesteed aan productiebedrijven in met name Oost-Europa. Maar daar komt nu een einde aan, aldus Van den Heuvel en senior accountmanager Peter van Elsäcker. ‘Wijdeven was al sinds jaar en dag in staat geautomatiseerd te produceren. Maar KUK is duidelijk verder met volautomatische wikkelmachines die in eigen huis zijn ontwikkeld en gebouwd, en heeft onlangs reeds twee machines geïnstalleerd in Ter Apel voor het produceren van orthocyclische spoelen. Dankzij die verdere automatisering kunnen we grote series nu ook in eigen huis produceren. Dat betekent dat we niet langer afhankelijk zijn van de prioriteiten die toeleveranciers stellen. Onze kosten zullen lager zijn en het komt ook de kwaliteit en levertijd ten goede. Wij ontwikkelen en maken klantspecifieke oplossingen die nauw luisteren. Dan werkt het wel zo prettig als je daarover strikt met eigen mensen kunt communiceren.’

Behalve in-huis kan het produceren, op verzoek van de klant, ook local for local plaatsvinden. ‘Recentelijk kregen we een aanvraag van een Britse klant voor twee miljoen spoelen, bestemd voor de Zuid-Koreaanse markt. In Oirschot doen wij de ontwikkeling en de protobouw, maar de serieproductie leggen we neer bij onze nieuwe collega’s van de KUK-vestiging in China’, illustreert Van Elsäcker. ‘De nieuwe strategie houdt ook in dat we alleen die inductieve componenten leveren die door de KUK Group zélf geproduceerd kunnen worden. Door KUK Wijdeven, ‘Made in Holland’, dan wel elders binnen de KUK Group, in Slowakije, China, Zwitserland of Frankrijk’, verduidelijkt Van den Heuvel.

Een ander uitvloeisel van de nieuwe strategie is dat KUK Wijdeven zich met salesactiviteiten niet langer over de hele wereld begeeft, maar zich concentreert op Noord-Europa, in casu: de Benelux, Noord-Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. ‘Dat geldt voor het werven van nieuwe klanten. Maar als een bestaande klant van buiten ons werkgebied belt, blijven wij die bedienen’, aldus Van den Heuvel over de nieuwe rolverdeling.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.