Kansen voor Nederlandse toeleveranciers aan de jacht- en scheepsbouwindustrie in Italië.

0

De Nederlandse Ambassade in Rome en het Consulaat-Generaal in Milaan zien interessante kansen voor Nederlandse toeleveranciers aan de jacht- en scheepsbouwindustrie in Italië.

De jachtbouw en scheepsbouw in Italië is de laatste jaren flink gegroeid. Italië is wereldwijd marktleider op het gebied van superjachten en van cruiseschepen. Dat biedt mogelijkheden voor Nederlandse toeleveranciers.

Groen en innovatief

Kansen voor ondernemers liggen met name op het gebied van groene technologieën en nieuwe milieuvriendelijke en lichtgewicht materialen. Ook liggen er kansen op het gebied van procestechnieken. Nederlandse toeleveranciers zijn daar sterk in. De Italiaanse overheid ondersteunt stimuleringsprogramma’s, vooral op het gebied van digitalisering en innovatie, om productie- en organisatieprocessen bij de werven te optimaliseren.

Groei van omzet en productie

Italië is wereldwijd marktleider op het gebied van superjachten (groter dan 30 meter) en de sector groeit sinds 2015 weer flink. In 2017 had Italië voor grote jachten een omzetgroei van 19%, een waarde van ruim € 3,4 miljard.

De export bedraagt 85% van de productie, met een groei van 16% (€ 380 miljoen) in 2017 ten opzichte van 2016. In de Global Orderbook 2017 staan 16 Italiaanse werven in de top 40 van belangrijkste jachtbouwers en in de Refit & Repair sector staat Italië op de derde plaats met een aandeel van 11%.

Op het gebied van scheepsbouw is het Italiaanse Fincantieri wereldwijd de onbetwiste marktleider op het gebied van cruiseschepen.

Marktrapport

Uitgebreide informatie over deze sectoren treft u in het recente rapport Jachtbouw en Scheepsbouw Italië (pdf), gemaakt in opdracht van de Nederlandse Ambassade in Rome en het Consulaat-Generaal in Milaan.

Handelsmissie

Van 9 tot en met 11 april organiseert HISWA een handelsmissie toelevering jachtbouw naar de jachtbouwdistricten in Toscane en De Marken. Dit gebeurt met steun van Proaxxes en de Nederlandse Ambassade in Rome.

Voor meer informatie over de missie neemt u contact op met:

Monique Uppelschoten
HISWA Event Specialist
E: m.uppelschoten@hiswa.nl
T: 020 7051 404
M: 06 1104 49 99

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.