Inkopers in Offshore sector zijn keerpunt in verduurzaming sector

0

Verschillende Nederlandse top offshore bedrijven hebben hun krachten gebundeld om Inkopers duurzaam te maken. Deze bedrijven waaronder Peterson, Heerema Marine Contractors, 8020 Procurement, Royal IHC hebben samen de BlueScan Standard ontwikkeld.

Transparante supply chain

De rol van inkoop in de maritieme sector veranderd voortdurend. Met de toenemende globalisering van het bedrijfsleven is de behoefte ontstaan om verder te kijken dan kostenbesparing. Sleutel is het genereren van duurzame winstgevendheid, economisch, sociaal en ecologisch. Om dit te bewerkstelligen is de bluescan ontwikkel waardoor de gehele supply chain transparant wordt.

De BlueScan draait nu volop en is inmiddels geïntegreerd en onafhankelijk geborgd in het internationaal en overkoepelende Global Sustainable Enterprise System. Diverse bedrijven uit de Maritieme & Offshore sector nodigen via dit wereldwijde platform hun toeleveranciers uit hun veiligheids- en duurzaamheid prestaties transparant te maken. O.a. Peterson is begonnen met een grote leveranciers uitvraag middels het GSES platform waarop er erg veel maritieme en offshore bedrijven toetreden tot het GSES platform, zowel nationaal als internationaal.

BlueScan en GSES platform

Waarom maakt Peterson al haar leveranciers inzichtelijk met het GSES platform en wat is de visie erachter?

“Langetermijnvisie” is een van de waarden waar Peterson voor staat. Dit is terug te zien in de organisatie maar ook naar alle stakeholders. “Wij willen een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap waarin wij actief zijn.”  Peterson is een familiebedrijf gevestigd in Den Helder maar vertegenwoordigd over de hele wereld. De core business van Peterson: Logistieke oplossingen en concepten ontwikkelen samen met onze partners en daarmee ook de planeet mooier maken en CO2 en carbon emissies reduceren.

Peterson probeert over het milieu te waken door zoveel mogelijk energie, water en grondstoffen te besparen, binnen hun eigen organisatie. Zo heeft Peterson een ISO 50001 gecertificeerd energiemanagement systeem en een ISO 14001 gecertificeerd milieumanagement systeem. Door samenwerking word de meeste verduurzaming bereikt bij de klanten. Ze houden wereldwijd footprints beperkt door middel van gezamenlijk gebruik van helikopters (Shared Heli Services) en bevoorradingsschepen (Shared Vessels), wat het brandstofverbruik en dus de CO2 uitstoot van bijvoorbeeld het bevoorraden van boorplatforms, aanzienlijk verlaagt.

Omdat Peterson niet alleen voor zichzelf inkoopt maar ook voor haar klanten maakt Peterson hun supply chain transparant door hun toeleveranciers uit te vragen op duurzaamheid en veiligheid prestaties met het Global Sustainable Enterprise System van het Nationaal Duurzaamheid Instituut.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.