Aerospace toeleverancier Hexcel opent een nieuwe composiet fabriek in Casablanca

0

De producent van geavanceerde composietmaterialen Hexcel vierde vandaag de grootse opening van zijn ultramoderne productiefaciliteit in de MidParc Free Trade Zone in Casablanca. De openingsceremonie werd bijgewoond door de heer Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie, Handel, Investeringen en Digitale Economie; Nick Stanage, Hexcel Chairman, CEO en President; en Thierry Merlot, President, Aerospace – Europe / Asia Pacific / MEA.

Bij de nieuwe faciliteit van $ 20 miljoen transformeert Hexcel lichtgewicht honingraatmaterialen in geconstrueerde kernonderdelen die structurele versterking bieden voor ruimtevaarttoepassingen, waaronder vliegtuigconstructies, motoronderdelen en helikopterbladen. Er wordt verwacht dat de site in 2020 meer dan 200 mensen in dienst zal hebben en afgelopen december is de eerste klant bezorgd.

De Marokkaanse fabriek maakt deel uit van de lopende wereldwijde investeringen van Hexcel om een ??gediversifieerde en robuuste wereldwijde toeleveringsketen te creëren om de groeiende vraag van vliegtuigbouwklanten naar een ontwikkelde kern te ondersteunen. In de afgelopen jaren heeft Hexcel de capaciteit bij bestaande fabrieken verhoogd om de ontwikkelde kernactiviteiten te ondersteunen en worden verdere uitbreidingen gepland om extra kansen te benutten in een wereldwijde markt met een uitstekend groeipotentieel.

Tijdens de ceremonie van vandaag zei Hexcel’s Nick Stanage: “We konden niet blijer zijn om hier buren te worden in Midparc met onze klanten, waaronder Airbus, Boeing, Safran en Bombardier. Deze faciliteit is cruciaal voor ons succes omdat het ons positioneert om extra groei te verzekeren met onze aerospace-klanten in Marokko en de rest van de wereld, “zei hij.

De heer Elalamy zei: “De luchtvaartsector bereikt zijn potentieel op het gebied van exportactiviteiten en lokale integratie, na de start van het Industrial Acceleration Plan. De onlangs geïntroduceerde ecosystemen met “motoren” en “composietmaterialen” voegen aanzienlijk meer waarde toe die Hexcel zal ondersteunen en versterken. Het bedrijf is de drijvende kracht achter het ecosysteem van “composietmaterialen” en het bedrijf zal zeker andere structurele investeringen in de regio stimuleren “, voegde M. Elalamy toe.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.