Hendrik Veder Group versterkt positie door overname van Universal Inspection UK Ltd

0

De in Nederland gevestigde Hendrik Veder Group (HVG), wereldwijd specialist in staaldraad- en vezelkabelproducten en hijsdiensten, heeft de acquisitie aangekondigd van het in Aberdeen gevestigde Universal Inspection UK Ltd.

Met vestigingen in vijf Europese landen is Hendrik Veder Group een toonaangevende leverancier van hef- en inspectiediensten en heeft een van de grootste productie- en testfaciliteiten voor kabelkettingen in Europa. Het heeft momenteel 130 medewerkers in dienst.

Universal Inspection, heeft 17 medewerkers in dienst op het hoofdkantoor in Aberdeen, ondersteunt de overstap van HVG naar nieuwe markten, waardoor de Britse en internationale groeistrategie van het bedrijf wordt vergemakkelijkt. Als gevolg hiervan kan HVG klanten in het VK een breed scala aan gecombineerde producten en diensten aanbieden, schaalvoordelen en extra technische ondersteuning, net als in de rest van Europa.

Findlay Moir, Managing Director van HVG UK, zei: “We zien dit een strategische acquisitie die ons in staat zal stellen om onze activiteiten verder uit te breiden en nieuwe producten en diensten aan de Groep te leveren. Hiermee kunnen we onze Europese voetafdruk vergroten en ons doel ondersteunen om marktleider te worden in hef- en inspectieproducten en -diensten. Met de aanvullende diensten van Universal Inspection kunnen we onze klanten nu ook wereldwijd blijven leveren en ondersteunen.

De nieuwe faciliteit van Hendrik Veder Group zal zich sterk richten op het leveren van staaldraad- en vezelkabelproducten en -oplossingen, voornamelijk om de UKCS-, maritieme, subsea- en hernieuwbare-energiesectoren te ondersteunen.

De heer Moir voegde hieraan toe: “Alle locaties van HVG zullen nauw samenwerken met Aberdeen om ervoor te zorgen dat klanten vanuit elke locatie de meest efficiënte service ontvangen; de productiecapaciteit van de Groep en het omvangrijke distributienetwerk zullen bijdragen aan snelle en betrouwbare leveringen. ”

Bestaande Operations Manager Stewart Groves en Jamie Lynch, de Britse verkoopmanager van het bedrijf, zullen in Aberdeen zijn gevestigd en het bedrijf lokaal leiden.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.