Groter pand biedt Teesing ruimte voor optimale logistiek

0

Teesing in Rijswijk verhuist en dat is volgens het bedrijf in alle opzichten een verbetering. Aan het einde van het jaar wordt het nieuwe hoofdkantoor, met fors meer ruimte voor medewerkers, goederen en meer assemblagecapaciteit, in gebruik genomen. Het pand is vier keer groter dan het huidige hoofdkantoor in dezelfde straat. Met verhuizing is – inclusief een grootscheepse verbouwing – een forse investering gemoeid, zegt René Roozen, corporate manager operations.
Teesing levert koppelingen, buizen, afsluiters, systemen en assemblages voor hightech toepassingen voor transport van vloeistoffen en gassen. Het bedrijf, met vestigingen in Rijswijk, China, de Verenigde Staten en Taiwan, telt zo’n tachtig medewerkers.
De verhuizing was bittere noodzaak, zeggen René Roozen en Jurre Oorlog, corporate manager sales & marketing. ‘Het is af en toe passen en meten. En er is momenteel veel druk op het logistieke proces. Omdat we minimaal de ruimte hebben, moeten de goederen na ontvangst zo snel mogelijk op locatie worden gelegd of worden verzonden. Dat is niet heel efficiënt’, aldus Oorlog.

Het nieuwe pand biedt straks volop ruimte voor de medewerkers, maar ook voor de goederen en voor de assemblage. Bovendien komt er een, zoals Roozen zegt, ‘state-of-the-art’ Cross-Flow cleanroom van in totaal 100 vierkante meter. ‘Vier keer zo groot als de huidige. Dat biedt ons onder andere de mogelijkheid om grotere assemblages te verwerken. Dat zijn vragen vanuit de klanten, waar we tot dusver beperkt of geen gehoor aan konden geven.’
Teesing gaat ook de logistieke verwerking optimaliseren. ‘Bij ontvangst wordt er met kleurcodes en zones direct onderscheid gemaakt: waar moeten deze goederen heen? Die worden vervolgens met intern transport weggebracht. Het gevolg is dat we straks veel minder loopbewegingen hebben. Alle medewerkers weten precies wat zich waar bevindt en wat de status ervan is’, zegt Roozen. ‘Waar de mensen nu de spullen nog zelf moeten ophalen, komen de goederen straks naar de medewerker toe.’ Teesing ziet het nieuwe kantoor als een investering in de toekomst. Er wordt ook nagedacht en gesproken over nieuwe producten en productlijnen. Oorlog: ‘Maar er is nog niets concreet. Eerst maar eens de verbouwing en de verhuizing achter de rug. Dan kunnen we ons weer focussen op andere zaken.’

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.