Groei studenteninstroom TU/e zet door.

0

Ook dit jaar groeit de studenteninstroom van de TU/e weer, met circa tien procent. Op basis van de tussenstand van de inschrijvingscijfers verwacht de universiteit ongeveer 2250 nieuwe bachelorstudenten, tegen 2050 vorig jaar. Daarmee is de instroom van bachelorstudenten aan de TU/e in zeven jaar tijd verdubbeld. Het totale aantal ingeschreven TU/e-studenten komt boven de 11000; het hoogste aantal ooit.

“We zijn enorm trots dat steeds meer studenten kiezen voor een opleiding aan onze universiteit”, laat TU/e-rector Frank Baaijens weten. “Er blijft een schreeuwende behoefte aan ingenieurs, dus dit is goed nieuws. Maar we draaien nu op maximale capaciteit. De sterke groei van de afgelopen jaren, bij nagenoeg gelijkblijvende middelen, zet een grote druk op onze mensen en ruimte. Om de hoge kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek te waarborgen hebben we afgelopen jaar besloten om vanaf collegejaar 2018/2019 een verdere groei van vier opleidingen te beperken.”

Het aantal nieuwe internationale bachelorstudenten groeit sterk. Waren dat er vorig jaar nog 184; dit jaar zijn het naar verwachting zo’n 300. Steeds meer van de TU/e-bacheloropleidingen worden, evenals de masteropleidingen, in het Engels verzorgd. Dat past bij het streven om studenten een ‘international classroom’ aan te bieden.

Het aantal nieuwe studenten die al een bachelor hebben van een andere instelling, en die nu aan een TU/e-master beginnen, blijft ongeveer gelijk. Net als vorig jaar zijn dat er circa 400, waarvan ongeveer 300 uit het buitenland komt. Toch groeit het aantal TU/e-masterstudenten dit jaar. Dat komt door de instroom in de bacheloropleidingen, die al jaren groeit. Deze grotere aantallen studenten stromen inmiddels door naar de masteropleidingen.

Op dit moment moeten veel studenten hun betaling nog regelen waardoor hun inschrijvingen nog niet definitief zijn. Daardoor heeft de universiteit nog geen definitieve instroomcijfers. Die worden op 1 oktober bekend.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.