Ook met een kleine stand val je op de nieuwe Techconn-vakbeurs op

0

Techconn beleeft donderdag 16 juni zijn eerste editie in Hengelo. Op deze vakbeurs voor de Nederlandse en Duitse maakindustrie ontmoeten innovatieve ondernemers en opdrachtgevers elkaar. Ze krijgen gelegenheid om ideeën, concepten, kennis en mogelijkheden uit te wisselen. Standhouders zijn bedrijven uit de maakindustrie in Nederland en Duitsland, zoals ontwerpers, ontwikkelaars, productiedeskundigen, materiaalexperts en creatieve en innovatieve ondernemers. Maar ook specialisten van onderwijsinstellingen en kennisinstituten zijn aanwezig, evenals mensen met kennis van nichemarkten. Bezoekers zijn voornamelijk beslissers uit de maakindustrie.

Plug-and-playconcept
Techconn biedt de maakindustrie een podium om zich te presenteren en reikt een platform aan om elkaar te ontmoeten en te versterken. Voor geïnteresseerde standhouders staat een compleet verzorgd plug-and-playconcept klaar: een expositieruimte met persoonlijke, bedrijfsspecifieke achterwand. ‘Dat scheelt ondernemers veel opbouwtijd en kosten. Ook is het een voordeel dat alle exposanten eenzelfde, eenvoudige stand hebben. Op andere beurzen val je daarmee weg tussen de grote stands met de machines, op de Techconn niet’, aldus Raymond Belderink van het organiserende Innon. Voorts telt wat hem betreft als voordeel dat het event zich op één dag concentreert wat kwaliteit van het bezoek ten goede zal komen. Daarnaast wordt de beurs afgesloten met een walking diner voor uitsluitend de standhouders dat alle gelegenheid tot netwerken biedt. Onder die – Nederlandse én Duitse – standhouders bedrijven als Machinefabriek Westerhof, Boessenkool, AFMI en Peters Maschinenbau en de onderwijsinstellingen Saxion Hogeschool en Hochschule Osnabrück (zie actuele exposantenlijst). Op dit moment is de helft van de tachtig stands uitgegeven.
Techconn krijgt steun van onder meer de Koninklijke Metaalunie, de Verenigde Maakindustrie Oost, Kennispark Twente, Techniekpact Twente, TechWise Twente, Ondernemersloket Enschede, gemeente Hengelo en gemeente Haaksbergen. ‘In een tijd van verandering moeten wij als ondernemers scherp blijven en kijken waar onze kansen liggen, dus ook kijken bij en in gesprek gaan met de buren’, reageert voorzitter Fried Kaanen van de Koninlijke Metaalunie op het initiatief. ‘Er zijn weinig kansen om in eigen land in contact te komen met onze belangrijkste afzetmarkt.’
Voorzitter Martin Leushuis van de Verenigde Maakindustrie Oost onderstreept het belang van face-to-facecontact op een beurs als deze. ‘Het is een belangrijke eerste stap om een goed contact op te bouwen met nieuwe prospects.’ Directeur Pieter Dillingh van Kennispark Twente ziet Techconn als een uitgelezen kans om met minimale inspanning je onderneming in het daglicht te zetten. Directeur Bert Wessels van TechWise: ‘Techconn is een mooi platform om makkelijk met ondernemers uit de maakindustrie in gesprek te komen en te laten zien hoe het onderwijs zich op dit moment ontwikkelt op basis van vragen uit het bedrijfsleven.’ Ook de provincie Overijssel geeft er blijk van het initiatief te ondersteunen: Eddy van Hijum, gedeputeerde economie , financiën en deelnemingenbeleid opent de beurs.

De vakbeurs vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats in het Hazemeijercomplex, F. Hazemeijerstraat 400 in Hengelo. Dit industriële erfgoed moet zorgen voor een sfeervolle, technische ambiance. Techconn is een initiatief van Innon. Dit bedrijf organiseert zakelijke evenementen als beurzen, seminars, workshops en masterclasses. Innon is eigendom van Petra Deterink en Raymond Belderink. Beiden hebben hun sporen verdient in de maakindustrie. Belderink werkte 14 jaar bij Almi en was director operations bij Schuitemaker Machines. Deterink organiseert diverse projecten binnen de ‘maakindustrie’, onder andere namens de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO).

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.