EUREGIO-Raad maakt zich in Warendorf sterk voor grensoverschrijdende mobiliteit

0

De EUREGIO-Raad is in Warendorf samengekomen. Het grensoverschrijdende parlement komt driemaal per jaar bij elkaar in een van zijn aangesloten gemeenten om gemeenschappelijke Nederlands-Duitse kwesties te bespreken. 

In de vergadering van de EUREGIO-Raad werd het innovatieve initiatief “Urban Air Mobility” gepresenteerd. Bij deze pilot gaat het erom uit te vinden hoe reddingsdiensten in de toekomst met behulp van drones in het grensgebied sneller ter plaatse kunnen zijn. 

Tijdens de bijeenkomst werden ook besluiten genomen over zogenaamde grensoverschrijdende kleinprojecten. In de afgelopen tweeënhalf jaar hebben bijna 440 grensoverschrijdende samenwerkingsinitiatieven INTERREG-financiering van elk tot 25.000 euro ontvangen. Daarbij kan het gaan om Nederlands-Duitse activiteiten van scholen, verenigingen, gemeenten of MKB. Door grensoverschrijdende sociaal-culturele of sociaal-economische projecten moet het barrière-effect van de grens verminderd worden. 

De EUREGIO-Raad heeft Jeffrey Rouwenhorst verkozen tot voorzitter van de EUREGIO-commissie “Duurzame ruimtelijke ontwikkeling”.

 

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.