emtas GmbH en HMS Industrial Networks werken samen aan CAN-gebaseerde industriële communicatie

0

emtas en HMS Industrial Networks kondigen vandaag een strategische samenwerking aan voor de distributie en ontwikkeling van protocolsoftware voor CANopen en SAE J1939, evenals voor de distributie van de IXXAT® CAN hardware producten van HMS in combinatie met emtas softwaretools. Deze samenwerking stelt beide bedrijven in staat hun gecombineerde ervaring op dit gebied verder te benutten, met als doel het verder verbeteren van het aanbod voor CANopen, SAE J1939 en CAN/CAN-FD.

In het kader van deze samenwerking zal HMS emtas’ protocolsoftware en tools distribueren en met emtas overleggen over de continue verbetering van hun softwareproducten. emtas zal fungeren als distributiekanaal voor de IXXAT® CAN hardware-interfaces van HMS in combinatie met emtas’ softwaretools. De samenwerking omvat tevens dat emtas hardware en softwareontwikkeling op maat zal aanbieden, daarbij profiterend van de uitgebreide ervaring van HMS op het gebied van hardware engineering en levering.
emtas en HMS delen een lange historie van actieve betrokkenheid bij het specificeren van de CANopen toepassings- en communicatieprofielen binnen de CAN in Automation werkgroepen, alsmede bij het ontwikkelen van bijbehorende protocolsoftware oplossingen. Terwijl de focus van emtas lag op software voor CANopen slave apparaten, heeft de kracht van het IXXAT programma van HMS van oudsher gelegen op het terrein van software voor CANopen management-oplossingen.

Met deze gezamenlijke inspanningen willen de beide bedrijven een sterke en toekomstbestendige productportfolio garanderen dat klanten in staat stelt CANopen of J1939 oplossingen eenvoudig te implementeren met software en hardware die is gebaseerd op de nieuwste technologiestandaards van toonaangevende leveranciers, met daarbij een bijzondere focus op oplossingen voor de nieuwe CAN-FD en CANopen-FD standaards.

Over emtas GmbH
emtas GmbH is gespecialiseerd in het ontwikkelen van embedded software met als speciaal doel de ontwikkeling van hoogkwalitatieve producten voor industriële communicatie. Het productenprogramma richt zich voornamelijk op CAN, CAN-FD, J1939, CANopen, EnergyBus en EtherCAT softwareontwikkelingen. emtas biedt tevens aanvullende services zoals toegesneden embedded software oplossingen op basis van klantwensen, ontwikkelings- en integratieconsultancy, softwareonderhoud, alsmede CANopen en EtherCAT opleidingen. Actieve deelname aan de taskforces en standaardisatiewerkgroepen van CiA en ETG, garandeert dat emtas en zijn producten altijd overeenkomen met de laatste wijzigingen van de technologiestandaards.

HMS Industrial Networks

HMS Industrial Networks is de grootste onafhankelijke leverancier van producten voor industriële communicatie, inclusief beheer op afstand. HMS ontwikkelt en produceert oplossingen voor het aansluiten van automatiseringsapparatuur en -systemen op industriële netwerken onder de merken Anybus, IXXAT en eWON.
Ontwikkeling en productie vinden plaats op het hoofdkantoor in Halmstad, Zweden, en in Ravensburg, Duitsland. Lokale verkoop en ondersteuning worden gedaan door vestigingen in België, China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. HMS heeft meer dan 500 mensen in dienst en rapporteerde in 2016 een omzet van 101 miljoen euro.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.