Earn-E, BESE-products en Bedzzzy zijn de genomineerden voor Jan Terlouw Innovatieprijs

0

Uit alle aanmeldingen heeft Stichting Kiemt 3 baanbrekende innovaties geselecteerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020. De drie duurzame en innovatieve ondernemingen zijn: Earn-E, BESE-products en Bedzzzy.

Innovaties, die onze toekomst een boost gaan geven, zijn belangrijker dan ooit te voren. Dit jaar wordt voor de 10de keer op rij de eervolle Jan Terlouw Innovatieprijs uitgereikt. Op vrijdag 11 september 2020, tijdens het hybride congrestival The Future of Us, zullen deze 3 genomineerden gaan pitchen voor de jury, bestaande uit Marije Klomp (programmadirecteur duurzaamheid Radboud Universiteit), Paul Kokke (oprichter Berko), Antoinet van Helvoirt (bestuur van het Waterschap Rijn en IJssel) en Danny Oosterhuis (accountmanager MKB, RVO) onder voorzitterschap van Jan Terlouw zelf.
De genomineerden, Earn-E met Low Budget Energiemonitor, BESE-Products met BESE Elements en Bedzzzy met het Circulaire Matras, hebben het expertcomité overtuigd door hun brede aanpak en duurzame business modellen. Alle innovaties leveren een uitermate belangrijke bijdrage aan de energietransitie en/of circulaire economie, richten zich op een globale markt en stimuleren duurzaam gedrag en bewustwording.
De Jan Terlouw Innovatieprijs is een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die sinds 2011 jaarlijks door Kiemt wordt uitgereikt. De stichting stimuleert hiermee ondernemers die verder kijken dan vandaag en met duurzame innovaties de toekomst dichterbij brengen. De prijs is een erkenning aan deze visionairs en omvat € 10.000 euro aan prijzengeld.

Ambitieprijs De start-ups AeroCount (met fijnstofdetectiesysteem), XINTCglobal (met modulaire waterstof generator) en Waste Works (met buffer trottoir) zijn genomineerd voor de ambitieprijs. Deze prijs wordt naast de hoofdprijs uitgereikt en is bedoeld als aanmoediging, gericht op start-ups en klein MKB die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld en 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt.

Criteria Jan Terlouw Innovatieprijs Voor de prijs gelden verschillende criteria. Zo moet het gaan om een tastbare innovatie op het gebied van Energietransitie en Circulaire Economie die in de regio Oost-Nederland is bedacht en wordt uitgevoerd. De potentiële economische impact van de innovatie staat bij de prijs centraal.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics