DSM en Twikit stimuleren innovatie met end-to-end 3D printoplossingen

0

Koninklijke DSM, een wereldwijd wetenschappelijk bedrijf in Voeding, Gezondheid en Duurzaam Leven, en Twikit, een Belgisch 3D software- en applicatieontwikkelingsbedrijf, kondigen vandaag een nieuw partnerschap aan. Hun samenwerking is een verdere uitbreiding van DSM’s voortdurende inzet om een 3D print ecosysteem te bouwen, gericht op het stimuleren van innovatie in additive manufacturing en het stimuleren van de toepassing ervan in verschillende industrieën. Samen zullen de twee bedrijven samen nieuwe 3D-printoplossingen ontwikkelen voor medische, automobiel- en kledingtoepassingen. DSM en Twikit werken momenteel aan een end-to-end productieworkflow voor 3D geprinte steunzolen en prothesen, waarbij de ongeëvenaarde personaliseerbaarheid van de additieve productie in de kijker wordt gezet.

De combinatie van DSM’s bewezen materialen en marktbereik met Twikit’s ervaring in softwareontwikkeling en applicatie-ontwikkeling zal uitgebreide vooruitgang in geavanceerde productietechnieken mogelijk maken. Het partnerschap tussen de twee bedrijven zal leiden tot revolutionaire nieuwe mogelijkheden voor maatwerk en turnkey-oplossingen op maat in verschillende industrieën. Zowel Twikit als DSM staan bekend om hun partnerschapsbenadering in de 3D printwaardeketen.

Hugo da Silva, VP Additive Manufacturing DSM, zegt: “Onze samenwerking met Twikit stelt ons in staat om aanzienlijke vooruitgang te boeken in belangrijke sectoren die kunnen profiteren van de grootschalige toepassing van additive manufacturing.

Focus op automotive, gezondheidszorg en schoeisel.

In het bijzonder zullen DSM en Twikit nieuwe toepassingen in de automobiel-, gezondheids- en schoenindustrie verkennen. Het proces dat leidt tot het uiteindelijke 3D gedrukte product zal altijd een eerste 3D-scan, productontwerp, materiaaloptimalisatie, testen en modelleren omvatten. Twikit’s unieke morfing-algoritme zal het ontwerp van maatwerkproducten verder mogelijk maken en verbeteren.

De automobielindustrie wint met name aan gepersonaliseerde dashboards, lichtkapjes en autostoelen. Naast het leveren van klantgerichtheid, vergemakkelijkt de additieve productie gewichtsvermindering en verhoogde voertuigveiligheid. Andere belangrijke voordelen van 3D-printing zijn onder meer reserveonderdelen op aanvraag, een laag volume productievolume en een efficiënter productieproces.

De gezondheidszorgsector zou ook sterk moeten profiteren van een digitale transformatie, d.w.z. prestatieverhogende medische oplossingen die worden geleverd door nauwkeurige, op maat gemaakte toepassingen op basis van gedetailleerde scans van het menselijk lichaam. 3D geprinte medische oplossingen hebben ook kortere doorlooptijden en lagere productiekosten dan traditioneel geproduceerde equivalenten.

Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, zullen 3D-geprinte en op maat gemaakte inlegzolen grote vooruitgang mogelijk maken op het gebied van aanpasbaar schoeisel. Individuele zolen en inlegzolen staan bekend om hun verhoogde prestaties en comfort, naast het verminderen van het risico op verwondingen voor eindgebruikers.

“3D-printing naar de productievloer brengen”.

Hugo da Silva, VP Additive Manufacturing DSM, zegt: “Onze samenwerking met Twikit stelt ons in staat om aanzienlijke vooruitgang te boeken in belangrijke sectoren die kunnen profiteren van de grootschalige toepassing van additive manufacturing. In de gezondheidszorg, bijvoorbeeld, zullen 3D geprinte, op maat gemaakte prothesen en steunzolen een positieve invloed hebben op het leven van mensen over de hele wereld. Door ons ecosysteem van 3D printen te versterken met ervaren partners zoals Twikit kunnen we onze klanten niet alleen materialen aanbieden, maar ook expertise en inzichten om de behoeften van de markt te vertalen naar totale 3D gedrukte oplossingen. Door het leveren van end-to-end oplossingen zijn we in staat om de adoptie van additive manufacturing op schaal te versnellen.

Martijn Joris, CEO & mede-oprichter van Twikit, voegt hieraan toe: “Prothesen en steunzolen zijn een uitstekend voorbeeld van de digitale transformatie en de verbeterde personaliseerbaarheid die 3D printen mogelijk maakt.

Een specifieke markt waarop Twikit en DSM zich richten, is de prothese- en orthese-industrie. Ondanks de duidelijke voordelen van geavanceerde additievenproductietechnieken in termen van personaliseerbaarheid en productie-efficiëntie, is de toepassing ervan door fabrikanten van prothesen en orthesen nog steeds beperkt.

Door de integratie van DSM’s beproefde en gecertificeerde materialen met Twikit’s software biedt de resulterende 3D-printklare oplossing betere en snellere zorg aan patiënten. Patiënten zullen profiteren van een hoger niveau van comfort en een snellere genezing dankzij op maat gemaakte 3D geprinte medische oplossingen. De bedrijven werken ook samen met OEM’s van drukkerijen om fabrikanten van prothesen en orthesen een kant-en-klare totaaloplossing en volledige toegang tot de 3D printwaardeketen te bieden.
Het doel is om Twikit’s op maat gemaakte softwareoplossing ‘TwikFit’ op de markt te brengen en geteste en gecontroleerde productsjablonen te ontwikkelen. De gezamenlijk ontwikkelde en geïntegreerde applicaties van DSM en Twikit zullen op Formnext 2019 in Frankfurt aan het publiek worden onthuld.

Martijn Joris, CEO & mede-oprichter van Twikit, voegt hieraan toe: “Prothesen en steunzolen zijn een uitstekend voorbeeld van de digitale transformatie en de verbeterde personaliseerbaarheid die 3D printen mogelijk maakt. Ons werk in andere sectoren, zoals de kleding- en automobielindustrie, heeft al aangetoond dat additive manufacturing door middel van individualisering een hoge waarde voor OEM’s kan genereren. Door de samenwerking zullen we de groei en innovatie in de hele 3D-printketen van de waardeketen versnellen”.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics