CP tech (Nedschroef) hoofdleverancier van nieuwe HALO-cockpitbescherming F1

0

CP tech, onderdeel van Nedschroef, hoofdleverancier van nieuw cockpitbeschermingssysteem voor Formule 1

De Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), het bestuursorgaan voor de internationale autosport, heeft CP tech toegelaten als hoofdleverancier van het nieuw ontwikkelde HALO-cockpitbeschermingssysteem. Dit systeem biedt coureurs betere bescherming en is vanaf seizoen 2018 verplicht voor de Formule 1 en Formule 2.

Halo-onderdelen die worden geleverd door CP tech, leverancier van ultrasterke onderdelen voor de automotive- en autosportindustrie, zullen worden opgenomen in Technische Lijst nr. 62 – AFP-halo’s van de FIA overeenkomstig FIA-norm 8869-2018. Naarmate het ontwikkelingsproces vorderde is CP tech erin geslaagd te voldoen aan de strenge eisen van de FIA-norm. De Formule 1- en Formule 2-teams ontvangen de eerste cockpitbeschermingssystemen aan het begin van 2018, en de Formule E vanaf het vierde kwartaal van 2018 voor het kampioenschap van seizoen 5.

Thomas Casey, Managing Director van CP tech

“We hebben CP tech als een van onze R&D-partners gekozen omdat ze in staat waren uitstekende technische oplossingen te bieden”, aldus Global Institute-consultant Andy Mellor. Thomas Casey, Managing Director van CP tech, licht toe: “Dit project is echt een erkenning van onze unieke knowhow op het gebied van de complexe mechanische bewerking van titanium en andere materialen. Het is een van onze speerpuntprojecten en we mogen trots zijn op dit resultaat van meer dan 25 jaar ervaring in de autosport.”

De veiligheid van de coureurs staat voor de FIA altijd voorop. In 2011 startte het FIA Institute een onderzoeksproject om geavanceerde frontale bescherming voor het hoofd van de coureurs te ontwikkelen. Het resultaat is nu klaar; in 2018 zullen coureurs van Formule 1-, Formule 2- en Formule E-wagens met het nieuwe HALO-systeem aan races deelnemen. De veiligheid wordt daardoor sterk verbeterd. De dynamische tests van de FIA lieten zien dat de constructie zelfs bestand was tegen de impact van een wiel met een snelheid van 225 km/uur.

CP tech richt zich op innovatieve, zelf ontwikkelde producten, engineeringservices, hoogwaardige onderdelen en complete oplossingen voor de automotive-, autosport- en luchtvaartindustrie. De bedrijfsstrategie is gericht op het ontwikkelen van nieuwe concepten voor voertuigen en mobiliteit op basis van wereldwijde trends zoals e-mobility, lichtgewichtconstructie, connectiviteit, duurzaamheid en volautomatisch rijden.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.