ClimateBooster wint de Jan Terlouw Innovatieprijs 2019

0

ClimateBooster wint de Jan Terlouw Innovatieprijs 2019.  Tijdens het Kiemt-Congres op 30 september koos een vakjury uit drie genomineerden, Save Plastics, Be O Bottle en ClimateBooster de winnaar.  Jan Terlouw reikte zelf de prijs uit aan Henk de Beijer, directeur van ClimateBooster. “De ClimateBooster maakt de energietransitie tastbaar en is voor iedereen, ook mensen met een kleine portemonnee betaalbaar”, aldus Jan Terlouw.

ClimateBooster won met de Jan Terlouw Innovatieprijs 2019 tevens een cheque van 10.000 euro. Stichting Kiemt reikte deze prijs voor de negende keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Uit de genomineerden (CaffeInk, Saint Trofee en Wattage) koos de jury voor CaffeInk, een start-up die hard aan de weg timmert en uit koffiedrab ecologische pigment haalt.

Met de ClimateBooster levert Henk de Beijer een ventilator die eenvoudig aan een radiator is te bevestigen. Het energiegebruik daalt onmiddellijk en de bekende CV is klaar voor lage temperatuurverwarming, onmisbaar in onze energietransitie. ClimateBooster sprong eruit vanwege hun integrale aanpak, ze zetten het abstracte van de energietransitie om in een praktische en betaalbare toepassing.

Ambitieprijs 2019
Naast de hoofdprijs reikte de jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw ook de Ambitieprijs uit. Uit de genomineerden (CaffeInk, Saint Trofee en Wattage) koos de jury voor CaffeInk, een start-up die hard aan de weg timmert en uit koffiedrab ecologische pigment haalt. De ambitieprijs omvat 5.000 euro aan prijzengeld en 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt.

Kiemt Congres

De uitreiking vormde tevens de afsluiting van een goed bezocht Kiemt Congres. Dit jaar stond het congres in het teken van Circulaire Economie. Zo’n 20 acts en 300 bezoekers doken maandag 30 september een circulaire wereld in op een duurzame evenementen locatie van Green DNA.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.