Buvo Castings investeert fors in Buvo 4.0.

0

Innovatie, vakmanschap, professionaliteit en toekomstgerichtheid zijn de termen die het Helmondse Buvo Castings het beste omschrijven. Deze elementen hebben altijd aan de basis gestaan van de organisatie en hierdoor heeft de organisatie, vanaf haar oprichting in 1980, zich kunnen ontwikkelen tot het internationale bedrijf dat het nu is met een omzetverwachting van 36 miljoen in 2018. Het omzetdoel van 2020 is maar liefst 50 miljoen.

De vraag naar kwalitatieve en complexe aluminium gietstukken blijft, door onder andere de groei in de e-mobility, groeien en juist voor deze specifieke behoefte naar complexe, kleine producten is Buvo dé wereldwijde specialist. Buvo levert haar producten aan gerenommeerde en vooraanstaande organisaties als Mercedes, Volkswagen, McLaren, BMW, Volvo en Intergas.

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen blijft de Buvo organisatie ontwikkelen. Zo is er onlangs een volledig nieuwe en uiterst moderne productiehal van meer dan 5000 m2 toegevoegd aan de reeds bestaande productiefaciliteiten van Buvo Castings op de Achterdijk in Helmond. In minder dan 6 maanden is deze hal, onder de naam Buvo 4.0, klaargestoomd voor productie. In deze productiehal bevindt zich het bewerkingstraject van alle gietstukken, twee wasstraten om de producten met de hoogste graad van zuiverheid uit te kunnen leveren, en de expeditie om alle geproduceerde goederen bij de klanten te krijgen.

Het bijzondere aan Buvo 4.0 is dat deze hal is ontwikkeld met het oog op Industry 4.0; de nieuwste stap in de industriële revolutie waarbij een hoge mate van automatisering en onderlinge communicatie tussen mens, machine en de producten haar plek heeft gevonden. Door continue data uitwisseling tussen de aanwezige robots, CNC machining centers en al de producten wordt het productieproces continu gemonitord en bijgestuurd om tot het meeste optimale resultaat en proces te geraken.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het mooie ambacht dat aluminium hogedrukgieten is, naadloos past in de wereld van nu (en van morgen).

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.