BMO Automation lanceert Xenon software op TechniShow

0

Tijdens de TechniShow (20-23 maart in Jaarbeurs Utrecht) is de wereldwijde primeur van de BMO Xenon software. Met dit product heeft BMO Automation uit Nederweert zich ook ingeschreven voor één van de awards op de TechniShow . De BMO Xenon software heeft alles te maken met Smart Industry 4.0: de meest uiteenlopende data van de CNC-machines binnen een verspanende fabriek worden verzameld en gekoppeld. Dat geeft real time inzicht in het totale productieproces. ‘Zo kan slimmer en sneller geproduceerd worden. De productiecapaciteit wordt geoptimaliseerd’, aldus ceo Frank Biemans van BMO Automation in Nederweert. Aanvullend biedt Xenon de mogelijkheid om ook de data uit het ERP-systeem te halen en te koppelen. Vervolgens kunnen aan de hand van alle actuele en historische data voorspellingen gedaan worden. Zo kan de overstap gemaakt worden van een reactief naar een predictief systeem.

BMO Automation deelt de stand op de TechniShow 2018 met Yaskawa, leverancier op het gebied van drives en motion control. BMO presenteert naast de BMO Xenon Software ook de BMO Titanium 180 Robotcel, een flexibel systeem met een ongekend hoge capaciteit voor palletbelading, al dan niet te combineren met productbelading, en de nieuwste BMO Platinum 24F. Die tweede is specifiek ontwikkeld voor het automatiseren van draaibanken. De Pt24F is uitgerust met een volautomatisch spantangwisselsysteem waardoor verschillende producten met verschillende diameters door elkaar heen volledig automatisch geproduceerd kunnen worden.

 

Frank Biemans is een van de panel leden van het Link industriedebat tijdens de ESEF/Technishow op 20 maart.

‘Slimmer zijn dan je concurrent’

In samenwerking met Jaarbeurs, NEVAT en FPT/VIMAG organiseert link Magazine op 20 maart 2018 vanaf 16.30 uur in het Theater van Hal 7 het link Industriedebat, powered by ABN Amro op de beursvloer van de ESEF/Technishow. Het debat wordt geleid door mevrouw ir. Gu van Rhijn van TNO. In het panel zitten onder meer Frank Biemans (BMO Automation), Wim Simons (Timmerije), Katje Pahnke (TU/e HighTechCenter), Cormé van Opdorp (BOZ Group) en Henk Jansen (FMI). Alles moet sneller en wordt digitaler, de klant wil foutloze producten ontvangen. Hoe zit het met de communicatie in de keten en met de meest optimale productie en hoe kunnen we waken over het menselijk kapitaal? De heer Debbaut staat op de gastenlijst, er volgt nog een bevestiging met details.

Aanmelden kan via: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

 

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.