ASML CFO Wolfgang Nickl wordt nieuwe CFO bij Bayer AG

0

De raad van commissarissen van Bayer AG heeft Wolfgang Nickl (48) benoemd tot de Raad van Bestuur van Bayer AG, met ingang van 26 april 2018. Hij zal op 1 juni 2018 Johannes Dietsch (55) als hoofddirecteur van het bedrijf op 1 juni 2018 slagen. In april Dietsch kondigde dit jaar aan dat hij eind mei mei Bayer op eigen verzoek zou verlaten.

Nickl was al CFO van diverse bedrijven in de Verenigde Staten en Nederland. Hij is momenteel Executive Vice President en Chief Financial Officer bij ASML N.V., Veldhoven, Nederland, die wereldwijd de grootste leverancier van lithografie systemen voor de halfgeleiderindustrie is. “In Wolfgang Nickl zijn we blij met een succesvolle manager met een bewezen track record op het gebied van financiën en jarenlange ervaring in het buitenland,” zegt Werner Wenning, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bayer AG. “Wij wensen hem succes in zijn nieuwe rol.”

“We zien de waardering van Wolfgang zeer sterk voor de groei en ontwikkeling van ASML de afgelopen jaren, en we keken uit naar veel meer jaren van samenwerken. Toch waarderen we dat Bayer Wolfgang een belangrijke kans biedt en wij wensen hem en Bayer het allerbeste toe. Samen met Wolfgang zullen we de komende maanden een soepele overgang van zijn verantwoordelijkheden regelen en de ononderbroken uitvoering van onze strategie garanderen om onze gestelde doelen voor onze stakeholders te bereiken “, zegt president en directeur Peter Wennink.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.