Anton Schaaf vertrekt en opvolger Minoru Asada moet prestaties en winstgevendheid verbeteren

0

Anton Schaaf neemt afscheid van Océ. Hij heeft sinds 2012 een belangrijke rol als CEO van Océ gespeeld, met een focus op investeren in nieuwe producten en technologieën, aldus een persbericht van Canon. 

Met onmiddellijke ingang is de heer Minoru (Mick) Asada benoemd tot CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Océ, een Canon-bedrijf.
Met een Canon-carrière die teruggaat tot 1985, is Asada sinds september 2018 de waarnemende COO van Océ. Hij heeft een schat aan internationale ervaring die zowel op het hoofdkantoor van Canon in Japan, als gedurende meer dan een decennium op verschillende leidinggevende posities in verschillende functies heeft gewerkt. de Verenigde Staten. Tot zijn verantwoordelijkheden behoren het beheren van de financiële groep voor de business unit Peripheral Products Operations.
Met een financiële en boekhoudkundige achtergrond en een goed begrip van Océ’s activiteiten, is Asada’s ervaring bij uitstek geschikt voor de kortetermijnuitdaging om de prestaties en winstgevendheid van Océ te verbeteren.
“Ik kijk ernaar uit om Océ te mogen leiden in een voor het bedrijf zeer belangrijke tijd”, zegt Asada. “Op de korte termijn zullen we ons concentreren op het verbeteren van onze prestaties en winstgevendheid, terwijl we ervoor zorgen dat we voorop blijven lopen in de innovatie in de commerciële grafische industrie. Ik ben ervan overtuigd dat we de basis hebben om nog vele jaren toonaangevend te blijven op het gebied van productexcellentie en klantenservice. “

Kwakkelende printermarkt

Het vertrek van Schaaf kan niet los worden gezien van de al jaren kwakkelende printermarkt die ook Océ treft. De afgelopen drie boekjaren moest Canon achtereenvolgens 25 miljoen, 61 miljoen en 54,5 miljoen euro toeleggen op zijn Venlose dochter. Een tegenvaller voor Schaaf die in 2013 in een interview met Link nog uitging van een jaarlijkse groei van 5 procent. ‘Ik zei het bestuur in Tokyo dat ik dat een mooi getal vond, en dat vonden zij ook. Japanners en Nederlanders verschillen natuurlijk, maar kennen ook sterke culturele overeenkomsten. Bij een van onze eerste meetings heb ik hen uitgelegd dat wij Rijnlanders zijn. Waarop zij reageerden met: ‘Dat zijn wij dan ook.’ Want ook zij kijken naar de lange termijn.’ Klaarblijkelijk is die termijn nu ten einde.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.