35,5 miljoen voor Innovatie en slimme CO2-reductie

0

OP Oost stelt in 2019 een bedrag van 35,5 miljoen beschikbaar voor duurzame & innovatieve projecten in Oost-Nederland. Voor algemene innovaties in de sectoren Agrofood, Health en HTSM is ruim € 18 miljoen beschikbaar. Voor projecten die bijdragen aan “Slimme CO2-reductie” ruim € 17 miljoen.  Subsidie aanvragen kan vanaf 16 mei.

Met deze middelen stimuleert OP Oost ondernemers in de regio om bij te dragen aan de economie van de toekomst: een slimme en schone economie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid. Mkb’ers die samenwerken met andere (grote) ondernemingen, maatschappelijke organisaties en overheden zijn de belangrijkste doelgroep.

Algemene innovatie

Onder de noemer Algemene Innovatie kan subsidie worden aangevraagd voor grote R&D-samenwerkingsprojecten (Research en Development). In deze projecten werken drie of meer onafhankelijke s organisaties samen aan innovaties in de sectoren Agrofood, Health en HTSM. Een subsidie bedraagt minimaal € 350.000,– en maximaal € 2.000.000,– per aanvraag.

Slimme CO2-reductie

Voor Slimme CO2-reductie kan subsidie worden aangevraagd worden door samenwerkende organisaties die plannen hebben om grondstoffen en/of energie te besparen, schone energie te winnen en/of op te slaan. Het samenwerkingsverband moet bestaan uit drie of meer onafhankelijk samenwerkende organisaties. Ook kennisinstellingen, gemeenten, waterschappen, woningbouwverenigingen of coöperaties kunnen hiervan deel uitmaken. De subsidie bedraagt minimaal € 350.000,- en maximaal € 2.000.000,- per aanvraag. Aanvragen indienen De middelen zijn beschikbaar tussen 16 mei en 31 oktober en worden verdeeld volgens het “first come first serve” principe. Dit betekent dat complete subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst in behandeling worden genomen. Aanvragen is niet meer mogelijk nadat het beschikbare budget is toegekend.

In oprichting

Voor Gelderland start binnenkort ook een fonds voor risicofinanciering voor het MKB. Dit fonds wordt naar verwachting aan het eind van het tweede kwartaal 2019 opengesteld. Met leningen tussen € 350.000 tot € 2.000.000 kunnen ondernemers hun innovaties verder kunnen ontwikkelen en naar de markt te brengen.

Uitgebreide toelichting op de regelingen vindt u onder: het tabblad “Aanvragen”
Voor de hoogte van de beschikbare bedragen per regeling en per provincie vind u hier: het overzicht “Beschikbaar budget” (Pdf 157 kB)

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.