247TailorSteel start met bouw van de derde productiefaciliteit in Zuid-Duitsland

0

‘Slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen 247TailorSteel heeft een uitbreiding in Zuid-Duitsland aangekondigd. “Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk”, zegt Carl Berlo, CEO van het bedrijf.

Nog maar enkele maanden geleden heeft 247TailorSteel een nieuwe fabriek geopend in Hilden, dichtbij Düsseldorf. De fabriek draait inmiddels volop en bedient klanten in Noordrijn-Westfalen en omliggende regio’s. Vandaag heeft het bedrijf de bouw van een derde productiefaciliteit in Duitsland aangekondigd. In Langenau, tussen Stuttgart en München, zal in de tweede helft van 2021 een start worden gemaakt met de bouw van deze nieuwe locatie.

“We willen de toonaangevende fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen worden. Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen. We zijn al marktleider in Nederland en zetten nu een volgende stap om onze positie ook op de Duitse markt te versterken. Door deze stap versterken we onze lokale aanwezigheid en komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij.”, aldus Berlo.

Volledig eigen machinepark

De bouw van de Langenau-faciliteit zal in het najaar van 2021 van start gaan en de vestiging zal naar verwachting in de najaar van 2022 volledig in gebruik zijn. De fabriek beslaat 15.000 m2 op een terrein van ruim 36.000 m2 en zal uiteindelijk aan 200 medewerkers werk bieden. 247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. Gefaseerd zullen in Langenau twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken worden geïnstalleerd.

Klantgerichte organisatie

De ambitie achter deze uitbreiding is het marktaandeel en de productiecapaciteit voor de klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk te verhogen. “Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten in Baden-Württemberg, Beieren en Oostenrijk nog meer gemak bieden en onze producten van hoge kwaliteit nog sneller leveren,” vertelt Berlo. “Dankzij ons Sophia® portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online hun bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen.”

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Algemene feiten:

  • Omzet 2020: € 90 miljoen
  • Aantal werknemers: 500+
  • 18000+ klanten
  • 36000 m2 productieoppervlakte op drie locaties: Varsseveld (Nederland), Oyten (Duitsland, bij Bremen) en Hilden (Duitsland, bij Düsseldorf)

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen in Europa. Dankzij het Sophia® portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun producten binnen 48 uur geleverd krijgen. Het bedrijf is in 2007 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland). Andere productiefaciliteiten zijn gevestigd in Oyten (Noord-Duitsland) en Hilden (Noordrijn-Westfalen). 247TailorSteel. On demand. On time.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.