SAP en Accenture gaan samen digitale supply chain optimaliseren

0

SAP en Accenture gaan op basis van SAP S/4HANA samen planningsoplossingen voor de maakindustrie bedenken, ontwikkelen en introduceren. Deze moeten bedrijven helpen bij het optimaliseren van de return on investment (ROI) via meer responsieve, realtime digitale supplychains. Ook vergroot de samenwerking de mogelijkheden van SAP S/4HANA.

De gezamenlijke oplossingen breiden vraaggedreven material requirements planning (MRP) uit met de predictive MRP-functionaliteit in SAP S/4HANA. Dit maakt snelle en eenvoudige MRP-simulaties mogelijk voor analyses en prognoses op het gebied van bijvoorbeeld capaciteitsvraagstukken, technische wijzigingen en de impact van een veranderende vraag of leveringsproblemen. De oplossingen worden toegevoegd aan SAP’s portfolio voor de digitale supplychain en planning.
Een team met experts van Accenture draagt best practices aan, analyseert businesscases en ondersteunt bij de implementatie. Dit moet de klantadoptie van vraaggedreven MRP versnellen.

Intelligent enterprises
De consument rekent op korte levertijden en een grotere flexibiliteit bij het bestellen van producten, zegt Eric Schaeffer, senior managing director en het hoofd van de industriële tak van Accenture. ‘Door de kracht van SAP S4/HANA te combineren met de branchekennis en best practices van Accenture, kunnen we klanten helpen bij hun transformatie naar lean en agile intelligent enterprises met meer controle over en inzicht in hun activiteiten.’
‘Wij verwachten dat dit werk leidt tot een uitbreiding van ons gezamenlijk portfolio met oplossingen gebaseerd op SAP S/4HANA’, zegt Hans Thalbauer, senior vice president Digital Supply Chain en IoT bij SAP. ‘Samen met Accenture willen we klanten nieuwe mogelijkheden geven voor planning en tegelijkertijd bijdragen aan een realtime, end-to-end zichtbaarheid en reactievermogen in de supplychain.’

SAP en Accenture maakten deze week ook bekend dat de gezamenlijk ontwikkelde applicatieversie van SAP Predictive Analytics-software nu beschikbaar is. De aankondigingen zijn onderdeel van een breder samenwerkingsprogramma tussen beide bedrijven met een focus op de ontwikkeling en go-to-marketstrategie voor SAP S/4HANA.

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.