Mevo klaar voor Smart Industry

0

Niet harder, maar slimmer werken. Dat is het motto van metaalbedrijf Mevo in Ruurlo, dat begin oktober haar 40-jarig jubileum viert. Naast de komst van een volautomatisch voorraadmagazijn werd onlangs ook een vierde onbemande draaibank besteld. Uiteraard voorzien van een robot. 

40-jarig jubileum in teken van slim werken

Mevo Precision Technologie in Ruurlo timmert de laatste jaren behoorlijk aan de ‘high tec’ weg. “We investeren met name in onbemand werken. Dus het werken met robots. Het personeel houdt zich vooral bezig met het programmeren en het aansturen van de machines”, vertelt directeur Frans Verheagh.

Mevo winnaar Best Logistics Supplier Award 2015 van Link Magazine

Het nieuwe volautomatische voorraadmagazijn zorgt ervoor dat de gereedschappen, die gebruikt worden voor de machines, snel kunnen worden gevonden. “Alleen de vier onbemande draaibanken hebben bij elkaar al meer dan 600 verschillende gereedschappen”, zo somt hij op. Het gereedschappenmagazijn is gekoppeld aan een toolmanagementsysteem waardoor voorraden automatisch worden aangevuld. Er kan sneller en nauwkeuriger worden gewerkt en ook het proeffrezen behoort tot het verleden. Direct na het inmeten van de gereedschappen kan er gestart worden met het werk.

“Door constant te investeren in nieuwe technieken blijven we concurrerend in de markt”, aldus Frans Verhaegh. Dat laatste is ook in de markt niet onopgemerkt gebleven. In 2015 werd Mevo door LINK Magazine uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier. Ook omdat het bedrijf te allen tijde gefocust is op de opdracht van de klant. “Wij hebben onlangs weer een nieuwe engineer aangetrokken, waardoor we nog beter met de klant kunnen meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe prototypes.

Jubileum

Zaterdag 7 oktober viert Mevo Precision Technology samen met personeel, klanten en relaties haar 40-jarig bestaan, waarbij vooral vooruit wordt gekeken naar de toekomst. “En die toekomst is Smart en staat in het teken van slim werken”, aldus Frans Verhaegh. Eén ding is duidelijk: Mevo is er klaar voor!

 

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.