UT geeft prijzen voor beste afstudeerders en beste docent en de TGS AWARD 2017 gaat naar Koen Dwarshuis.

0

Traditiegetrouw reikt Thom Palstra Rector Magnificus van de UT tijdens de opening van het academische jaar vijf afstudeerprijzen uit, bestemd voor de beste afstudeerders van de vijf faculteiten. De UT wil met de prijzen excellente studenten belonen voor hun prestaties.

Bram de Rooij rondde begin dit jaar de masteropleiding Financial Engineering & Management af, onderdeel van de faculteit BMS. Hij voerde zijn afstudeeronderzoek uit bij Deloitte, waar hij – direct na het behalen van zijn diploma – aan de slag is gegaan als consultant.

Om de kans te verkleinen dat banken bij een nieuwe crisis afhankelijk zijn van overheidssteun, zijn er mogelijkheden gecreëerd om een gedeelte van het vreemd vermogen van banken om te zetten naar eigen vermogen. Dit gebeurt onder andere door het uitgeven van Contingent Convertible bonds. De Rooij deed onderzoek naar de impact van deze verschillende structuren op de financieringskosten van banken. Zijn master thesis The effect of different CoCo structures on the funding costs of a financial institutionwerd beoordeeld met het cijfer negen.

 

Yoeri Boink ontvangt de afstudeerprijs van de faculteit EWI. Afgelopen jaar rondde hij de masteropleiding Applied Mathematics af. Hij deed onderzoek naar het wiskundig modelleren van transport in vasculaire systemen, zoals bloedvaten. Boink ontwikkelde een model waarmee je de snelheid en richting van deeltjes kunt bepalen. Dit stelt artsen in staat om betere diagnoses te stellen. Boink kreeg een tien voor zijn scriptie Combined Modelling of Optimal Transport and Segmentation Revealing Vascular Properties. Momenteel werkt hij als promovendus aan de Universiteit Twente.

 

Max Klaassen heeft de masteropleiding Thermische Werktuigbouwkunde gedaan. Hij kreeg het cijfer negen voor zijn thesis Near field atomization in pressure swirl nozzles. Hij deed onderzoek naar sproeidrogen: een efficiënte manier om in industriële processen water uit een vloeistof, zoals melk, te onttrekken. Klaassen deed onderzoek naar de samenhang tussen vloeistofeigenschappen en sprayeigenschappen. Hierbij maakte hij beelden van de druppels uit de spray, om zo de grootte van de druppels te kunnen bepalen. Om dit mogelijk te maken ‘bevroor’ hij de spray tijdelijk met een krachtige laser. Klaassen heeft een baan gevonden als trainee bij AkzoNobel.

 

Carolyne Danilla krijgt de afstudeerprijs namens de faculteit ITC, waar ze de masteropleidingGeoInformatics afrondde. Ze deed er onderzoek naar een nieuwe classificatieaanpak voor specifieke radarbeelden die gebruik maakt van neurale netwerken. Hiermee kun je automatisch ruis op de afbeeldingen verwijderen. Danilla kreeg 90 (van de 100) punten voor haar scriptie Convolutional neural networks for contextual denoising and classification of SAR images. Momenteel is ze werkzaam bij Esri in Oost Afrika, waar ze vertegenwoordiger is voor Uganda.

 

Rick Driessen krijgt de afstudeerprijs voor zijn scriptie Development of a multistage fluidized bed for deep H2S removal from natural gas. Driessen, die de masteropleiding Chemical Engineering bij de faculteit TNW afrondde, deed onderzoek naar de zuivering van aardgas. Diverse gasvelden worden momenteel niet gebruikt omdat ze te zeer vervuild zijn. Driessen hoopt deze gasvelden beschikbaar te maken door het zuiveringsproces goedkoper te maken. Hij werkte aan methodes om het zuiveren met vaste deeltjes, in plaats van met vloeistoffen, uit te voeren. Driessen kreeg twee cijfers voor zijn afstuderen: een negen en een tien. Momenteel is Driessen werkzaam als promovendus aan de UT. 

 

Pieter Roos, universitair hoofddocent civiele techniek, ontving vandaag de Centrale Onderwijsprijs, de prijs voor de beste docent van de UT. Met de prijs willen UT-studenten het belang van hoogstaand onderwijs onderstrepen en docenten aanmoedigen om hun onderwijs zo goed mogelijk te geven en verder te verbeteren. Roos gaf, met medefinalisten Bram Nauta en Marco van Bommel, in juni een minicollege, waarin ze hun manier van lesgeven konden demonstreren. De colleges werden beoordeeld door het aanwezige publiek, de commissie die de prijsuitreiking organiseert en een jury. Vandaag ontving Roos een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro.

De TGS AWARD 2017 voor de Twentse promotie van toptalent gaat naar Koen Dwarshuis, student werktuigbouwkunde aan de UT. Foto Arjan Reef

De TGS AWARD 2017 voor de Twentse promotie van toptalent gaat naar Koen Dwarshuis, student werktuigbouwkunde aan de UT.

Dwarshuis nam de award op maandag 4 september in ontvangst van de rector Thom Palstra tijdens de opening van het academisch jaar van de UT. De prijs die Dwarshuis krijgt, bestaat uit een cheque van 2.500 euro die hij gaat besteden aan het bezoeken van conferenties waar hij wetenschappers kan ontmoeten en ideeën kan uitwisselen.

Dwarshuis: “Ik doe onderzoek naar modellen van loopbewegingen. In de computer wordt elk deel van het lichaam gemoduleerd als één element. Bijvoorbeeld een bovenbeen, een onderbeen en een voet. De elementen kunnen we ten opzichte van elkaar laten bewegen. In de huidige modellen kunnen de elementen zelf niet bewegen. Het is mijn idee om een element te vervangen door een element wat wel flexibel is. Ik vervang bijvoorbeeld een voet door een element wat flexibel is. De voet kan dan veel beter bewegen en we kunnen daarmee veel beter de loopbeweging simuleren. Zo kunnen we beter bepalen of er bij een slecht lopende patiënt een operatie nodig is en wat voor operatie. Er kunnen ook goede protheses gemaakt worden. Daarnaast zal ik mijn theoretische kennis ontwikkelen over het modelleren van flexibiliteit.”

De jury bestond uit prof. Andre de Boer, prof. Fokko Jan Dijksterhuis, prof. Hans Hilgenkamp, prof. Marieke Huisman, prof. Andy Nelson en dr. Paul van Dijk, voorzitter van de TGS. De TGS jury selecteerde Dwarshuis uit drie overgebleven kandidaten. De jury was zeer onder de indruk over het jeugdige en vooruitstrevende enthousiasme van Dwarshuis. Zijn onderzoeksvoorstel en zijn reviews waren zeer goed. Dwarshuis participeerde ook in het Research Honours masterprogramma voor excellente masterstudenten die de ambitie hebben hun carrière in het onderzoek te vervolgen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics