ASML verhoogt zijn dominantie op halfgeleiderlithografiemarkt, martaandeel 60% en omzetaandeel 85%

0

ASML dominantie in de halfgeleiderapparatuur markt zette zich voort in 2017, volgens het rapport “Sub-100nm Lithography: Market Analysis and Strategic Issues”, onlangs gepubliceerd door  The Information Network ,  een New Tripoli, PA-gebaseerde markt onderzoeksbedrijf.

ASML leidde de halfgeleiderlithografiemateriaalmarkt voor zijn 12e jaar op rij, met een marktaandeel van meer dan 60% voor systeemverkopen. Het bedrijf leidde de markt in omzetaandeel voor zijn 16e jaar op rij en behaalde in 2017 een aandeel van meer dan 85%.

ASML is ook de enige leverancier van EUV-lithografiesystemen, die meer dan $ 100 miljoen kost. Intel, Samsung Electronics, TSMC en Globalfoundries zijn van plan om EUV op het 7nm-technologieknooppunt te introduceren om processtappen met meerdere patronen die vereist zijn voor immersion DUV-lithografie als dimensieaanpak van 7 nm te verminderen. De vervanging van immersion DUV door EUV zal de depositie, etch en metrologiestap drastisch verminderen, wat gevolgen heeft voor leveranciers van apparatuur. Bron

Share.

Reageer

CAPTCHA Image

Reload Image