AAE best knowledge supplier van Nederland

0

AAE uit Helmond is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2017 van Nederland in de categorie Best Knowledge Supplier. Masévon Technologies en Trios Precision Engineering deelden de tweede plaats.  

 DISCA’17: Uitbesteders kiezen beste knowledge supplier van Nederland

Dat gebeurde gisteravond tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht in het kader van de jaarlijkse uitreiking van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards (DISCA). 

Nominaties

De Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2017, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank en ISAH Business Software, werden voor de zestiende keer op rij uitgereikt. Uniek aan deze contest is dat bedrijven alleen genomineerd kunnen worden door hun toeleveranciers of klanten (en zich dus niet zelf kunnen voordragen).  Uniek aan deze contest is dat bedrijven enkel kunnen worden genomineerd door klanten of toeleveranciers. Ook dit jaar was de deelname groot met in totaal 503 nominaties. Uitbesteders nomineerden 260 toeleveranciers in de twee categorieën Best Knowledge (119) en Best Logistics (141). In de categorie Best Customer werden 243 uitbesteders voorgedragen. 

Best Knowledge

In de categorie Best Knowledge overleefden 20 bedrijven de eerste schifting, omdat ze door twee of méér uitbesteders waren genomineerd. Bepalend in deze categorie zijn een eigen R&D en engineering waarmee toeleveranciers kennis toevoegen aan het eindproduct van de klant. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over: Festo (Delft), Hemabo (Hengelo Ov) AAE (Helmond), Masévon Technology (Hardenberg) en Trios Precision Engineering (Neede). Daarvan kregen AAE, Masévon en Trios dezelfde hoge score van de jury. Net als voorgaande jaren speelde het publiek in de zaal, bestaande uit ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen deze keer de keus uit de drie door de jury, voorgezeten door hoogleraar Henk Volberda, voorgedragen finalisten en konden na drie live pitches, door nominerende klanten, met hun smartphone op één kandidaat stemmen. Uiteindelijk ging AAE met de eer strijken. “De prijs is een verdienste van alle medewerkers én van onze te vroeg overleden directeur William Pijnenburg”, aldus directeur Frank Mulders in een eerste reactie. “Hij heeft de lijnen uitgezet, wij hebben die doorgetrokken. Erg bijzonder als je dan zo’n prijs wint.”

  

Finalisten DISCA 2017 

Best Knowledge Supplier Award 

AAE winnaar 

AAE werd in 1976 opgericht als toeleverancier van DAF en heeft zich daarna door de samenwerking met de Duitse onderneming Grauel ontwikkeld tot een specialist op het gebied van machinebouw en mechatronica. Tot de corebusiness horen precision parts, prototypes en kleine series machines en apparatuur voor drukkerijen. Er werken ruim 200 mensen. Vorig jaar haalde AAE ook al de top vijf in de verkiezing. Het oordeel dit jaar van de jury: “Een uitstekende partner voor de ontwikkeling en productie van complete productieprocessen en modulen en onderdelen daarvoor. AAE levert mechatronische systemen met een hoge nauwkeurigheid en heeft daarvoor alle benodigde kennis van elektronica, werktuigbouw maar ook bijvoorbeeld vloeistofleer in huis. De betrokkenheid bij de klant is groot en kan zo ver gaan dat ze de klant door financieel lastige periodes heen helpen.” 

Finalisten Dutch Industrial Suppliers Awards 2017
Foto © Sam Rentmeester

Masévon Technology runner up 

Masévon Technology uit Hardenberg is met een historie van ruim 110 jaar een  ervaren leverancier van engineering en mechatronica met een breed scala aan klanten in onder meer de chemische-, procestechnische-, semiconductor- en solarindustrie. Het bedrijf staat op vier stevige pijlers: machinebouw, constructie, vacuüm en mechatronica. In 2010 won Masévon de award. Sindsdien is het bedrijf verder gegroeid tot ruim 140 medewerkers en een breed netwerk van toeleveranciers in eigen eland maar ook in Azië.

Volgens de jury imponeerde Masévon met “engineerende kwaliteiten die cruciaal zijn om het product van de klant beter produceerbaar met meer functionaliteiten snel op de markt te krijgen. Masévon is in staat goed mee te denken in het traject van modularisatie van het product van de klant en kan gemakkelijk meegroeien met de snelgroeiende klant: een afwijking in de forecast van +50% is mogelijk.”

Trios Precision Engineering runner up 

Trios Precision Engineering uit Neede ontwikkelt en bouwt unieke machines en modules die moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van nauwkeurigheid. Kennis van de fijnmechanica is de kern van Trio, voor design en elektronica wordt samengewerkt met diverse partners. Trios is actief in de transportsector, de medische sector, offshore, ruimtevaart en halfgeleiders. Er werken 20 mensen.

TRIOS Precision Engineering, vorig jaar winnaar, maakte opnieuw veel indruk op de jury. “Een bedrijf met veel kennis van miniaturisering, nanotechnologie en materiaaltechnologie waarmee zeer kleine producten of onderdelen geproduceerd en geassembleerd kunnen worden, op een betrouwbare wijze. TRIOS scoort hoog op value added engineering, een kwaliteit dat ze tot een topspeler op wereldniveau maakt.”

Festo 

Drie keer won Festo Nederland een award in deze competitie en in vrijwel elk jaar is de ontwikkelaar en producent van ruim 60.000 componenten voor besturingen doorgedrongen tot de tweede ronde.  Dit jaar haalde Festo de top-vijf. De jury verklaart waarom: “Festo is een bedrijf dat de markt van de klant begrijpt en er met zijn kennis voor zorgt dat die klant zich op de markt kan onderscheiden. Er wordt goed meegedacht modularisatie en duurzamere en energiezuiniger oplossingen.” 

Festo Delft is onderdeel van een in 1925 opgerichte multinational met wereldwijd 56 vestigingen, meer dan 250 agentschappen en 300.000 klanten in 176 landen. De moedermaatschappij zetelt in Duitsland. De totale omzet kwam vorig jaar uit op 2,4 miljard euro; er werken wereldwijd 18.800 mensen. Bij Festo Nederland in Delft werken 150 mensen. 

 Hemabo 

Hemabo bewerkt en verwerkt verschillende technische kunststoffen tot eindproducten voor toepassingen in de medische en industriële. Meestal gaat het dan om complexe componenten waaraan hoge eisen worden gesteld op het gebied van maatvoering en toleranties.

Hemabo werd bijna 60 jaar geleden opgericht in Hengelo als bouwer van maquettes en meubelen. Nu bewerken specialisten er uitsluitend kunststoffen voor klanten uit binnen- en buitenland. Hemabo drong voor het eerst door tot de finale van de verkiezing tot beste toeleverancier. De jury: “Hemabo ondersteunt de klant proactief bij het kiezen van de beste optie rekening houdend met de benodigde productieprocessen en producttoepassingen en de specifieke eisen van de eindklant. Door de logistieke service kan de klant veel flexibeler inspelen op de ontwikkelingen in zijn markt.”

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics